Gå til innhold
Djengis

Andejakt i Stabbursdalen

Anbefalte innlegg

Hei! Ny bruker.

Jeg og kompis har planer om en tur til Stabbursdalen til høsten. Vi ønsker å både jakte og fiske, og regner med å dra 1. september for så å vase rundt i 10-12 dager.... I.o.m at rypejakta ikke har startet enda, lurer jeg på om noen av dere som har vært der tidligere har registrert noen ender i vann/elv , evt i hvilket område.

Jakt på gressender starter jo som kjendt 21. august, så det blir disse som er aktuelt bytte.

Takker for alle svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Djengis.

Har vært en del i Stabbursdalen med kringliggende herligheter og kan bekrefte at det finnes både fuggel og fisk. Det området jeg har fartet mest i kan du studere hvis du klikker deg inn på nettsida mi og finner Stabbursdalen der. Her har jeg lagt inn et par kartutsnitt for området nord for selve Stabbursdalen. Kan lettest nåes fra Stabbursnes, men du kan selvsagt hoppe av bussen ved Okselv på Sennalandet og ta turen derfra. Flott område ihvertfall med vann, fuggel og fisk nok til alle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Joda, her finnes ender. Nå er ikke jeg noen andejeger, men ender har jeg sett masse av og av ulike slag. Vet ikke hvordan det er i området her rundt Stabbursdalen, men i min tid nordpå ble det utkjempet årlige "slag" mellom lokalbefolkningen i Kautokeino og forvaltningsmyndighetene om å få lov til å drive vårjakt på ender. Det ble hevdet fra samisk hold at dette var en eldgammel sedvanerett de hadde med bakgrunn i deres kultur.

Vi andre får vel bare respektere yngeltidsfredninga for alle viltarter.

Skitt jakt når den tid kommer. Skal selv avlegge et besøk i området på min årlige Finnmarksturné.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk igjen, det var noe sånt jeg ønsket å høre :D For min del behøver det ikke være så store mengder med and. En skuddsjanse i ny & ne holder lenge. Skal jo fiske også.... Fin hjemmeside du har. Rykker i "turfoten" når jeg ser bildene...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.