Gå til innhold
  • Bli medlem

Toppturer på sunnmøre?


Peregrinus

Anbefalte innlegg

Annonse

Nærmeste bra turen fra Ålesund er Sprovstinden på Ørskogfjellet med nedkjøring til Måslia. Eller Trolltinden (1170) men der er det ikke så lett å få bra føre, dessuten ganske bratt i toppen der det er en skavel. Høgsvora er nesten like kort å kjøre til. Du bruker 1t til Stordal/Overøye. Auskjeret og Overøyestolen er greie turer der. Litt flat adkomst til Dyrdalstinden, men fin tur det også. Ådalstinden er også en bra skitur, bra utsiktstopp som de fleste i området. Stavsengfjellet med Jolgrøhornet er en bra tur. Samme Vadbotnhornet. Er det nylig snøfall uten vind kan du prøve Skjerdingen som er sørvendt, vindfullt der ute. Tar du ferga til Sykkylven eller Ørsta klaker det på seg med turmuligheter... De som er nevnt her finner du på fjellinordvest.net, bruk søkefunksjonen. Dvs ikke Dyrdalstinden, skal ligge noen bilder fra en tur. Bare å gå opp t.v for elva og skråe opp fjellsida og etter hvert mer langs ryggen. Kanskje du må av med skiene de siste 20m, men ikke vanskelig. Litt sideskrå nedkjøring deler av turen, men grei nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nærmeste bra turen fra Ålesund er Sprovstinden på Ørskogfjellet med nedkjøring til Måslia.

Nabotoppen, Sandtinden, er kanskje ikke like bra, men har fin nedkjøring til skisenteret. Lettere tilgjenglig er den i hvert fall. Du går fra parkeringa på skisenteret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja Sandtinden er også en grei tur, den er vindutsatt så det stikker ofte opp noe stein nedover mot skitrekket, spesielt i øvre del. Kan også renne ned dalsida mot Sprovstinden. På en bedagelig dag eller om en er sent ute ifht mørket er det greit å mulighet til å ta skitrekket også. Det gjelder også Auskjeret ved Overøye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.