Gå til innhold
  • Bli medlem

Slurv med sikkerhet


Tommy

Anbefalte innlegg

Fant dette innleget på steepstone:

http://www.steepstone.com/diskusjon/diskusjonvis.asp?opprinnelse=72963

Dette er et innlegg som bør sette en tankevekker hos mange. Jeg er selv ganske fersk i klatreveggen og må si meg helt enig med "frustrert". Det er mye rart å se når det gjelder sikring rundt omkring. Opplevde her om dagen en som holdt på å gå rett i bakken fra 15 meter pga at sikrer satt å pratet med naboen som også sikret en kar på ruta ved siden av.

Ikke rart det skjer ulykker i veggen :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er nok et voksende problem i takt med økende interesse for klatring og manglende opplæring. Sikkerhet bør være viktigere enn alt annet når det gjelder klatring. Det er et under at ikke flere har omkommet pga. slurv i klatreveggene.

Nei, det er ikke tøft å være død eller invalid - sett sikkerheten før alt annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Går fint an å prate mens man sikrer. Men er klart at man må følge med. Se på klatreren. Men prating null problem, med mindre han/hun som går en rute trenger å konsentrere seg, og vil ha stillhet. Gir et helt feil bilde av hvordan ting er på et felt. De som ikke sikrer trygt nok er i et fåtall. Jeg klatrer ute 3 til 4 ganger ute i Oslo området. Damtjern, Hauktjern, Hellerud osv. Og gjort det en del år nå, alle tar klatring og sikkerhet her seriøst. Som klatrer er det viktig at sikrer er konsentrert og gjør jobben.

Sikrer man en klatrer på led må man hvertfall følge med, med tanke på å gi ut tau. Eller om man skal dra inn tau for at ikke klatrer skal falle unødvendig langt. Men med topptau er noe helt annet, man trenger stramme inn tauet ettersom klaterern klatrer opp, og krever mindre konsentrasjon.

Bare husk de enkle reglene, og la det aldri bli slurv, eller se det på med letthet. Les noen bøker fra klatrere som har overlevd siden 70-80-tallet og hva slags erfaringer de har hatt. Klatring kan være nesten 100% sikkert er det noen som mener. John Long har skrevet endel bra bøker, og spesielt mye bra om å sikre naturlig.

Gå et kurs, bruk fornuft og magefølelse, og for all del nyt klatringa! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gå et kurs, bruk fornuft og magefølelse, og for all del nyt klatringa! :-)

En god oppsummering :-) Understreker det siste; nyt klatringa!. Enkelte lar sikkerheten, eller det de tror er sikker opptreden, bli en ren besettelse. Disse typiske instruktørtypene som går rundt og pirker på alt og alle, og som tror det er deres "kall" i livet å instruere folk. Roper og skriker, ute som inne. Utrolig slitsomt å være i nærheten av slike folk. Nei, fokusér på den gode klatreopplevelsen, men naturligvis med god sikkerhet i bunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.