Gå til innhold
morten

Skitur litt på trass (Skaget 02.11.08)

Anbefalte innlegg

Bommer til besvær
Jeg og naboen la mer ambisiøse fjellplaner på hylla grunnet dystre værutsikter og satset i stedet på en skitur på Valdresflye.
Stod opp grytidlig og puslet en evighet på kjøkkenet før en lett forsinket nabo kom og plukket meg opp.
07.30 Garli, Beitostølen - Veien er stengt av bom. Tålmodig stiller vi oss opp foran bommen, men tiden sklir, dagen gryr uten at noen brøytebil dukker opp i bakspeilet. Kl. 8 gir et kjapt mobilsurf svaret: "RV 51 Valdresflye - Midlertidig stengt".
Vi må få til en tur da! Skiutstyr er alt vi har. Skaget er nærmeste alternative topp som frister (Innved Mugnetinden ser det guffent ut), så vi durer i hui og hast ned mot Heggenes og opp mot bomveien i retning Storeskag. 08.30. Automatbom, ikke nok mynt i hende, og ingen alternative (lovlige) måter å få åpnet bommen på. Neste trekk er å kjøre ned til Heggenes, vente foran YX stasjonen som åpner 9, skaffe seg mynt (og litt godteri i samme slengen), og så gjøre nytt forsøk.
Så omsider 10 over 9 sklir vi gjennom bommen.

Er det snø kan man gå på ski
Innover mot Storeskag er veien feid snøfri av vinden og det er lite som minner om vinter. Skaget ligger badet i morgensol mens spredte skyer fyker over toppen i ekspressfart. Vi diskuterer hvorvidt det var nødvendig å stenge Flyaveien, men skyene vitner om at det blåser ja.
Naboen går med feller, jeg uten. Gjennom kratt, over stein, myr og lyng snor vi oss oppover og oppsøker den snøen som finnes.
Vinden kommer i kast og er periodevis stri, men det er vakkert å se på bølger av fokksnø som danser nedover fjellviddene. De kommer med jevne mellomrom, som om fjellmassivet trekker pusten og blåser hardt, for så å gjenta prosessen.

Ei lita snøfonn gir muligheter for et par halve svinger, for øvrig er det en noe krampaktig form for skikjøring, men en fin tur var det. Et snøras opplevde vi også, og snøen var generelt meget ustabil etter hvert som temperaturen steg.

Bildene er tatt av "naboen".

post-3-133474593203_thumb.jpg

post-3-133474593215_thumb.jpg

post-3-133474593226_thumb.jpg

post-3-133474593238_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det trur jeg jaggu hadde blitt fottur for min del. :roll:

Har vel ikke ski som fortjener det føret…

Ruslet rundt i nesten like mye snø på ca 300 moh oppe i Risdalsåsen sør for Drammen i går.

Artig med fersk rapport fra Skaget Morten! Mitt ”barndoms fjell”.

Om ikke så mange år nå skal vi få lurt med jentene våre opp dit… :?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trenger ikke gå lange tiden før jentene er Skagetklare nei.

Opp var det faktisk ganske kurant å ha ski under fotan, men på vei ned gikk det veldig på halv tolv, man måtte bare be inni seg om at det ikke var noen grådige steiner under snøskorpa. Fasiten var faktisk ganske beroligende. Svært lite nye riper. Det mest alvrolige var et solid hakk i en stålkant, som etter hvert kan bli til et komplett brudd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var selv på Skaget på lørdag 1. november. Startet fra hytta ved Synnhaugen i 16 blå om morgenen og hadde en herlig fjelltur til fots i snøhaugen. Sleit såpass at det ikke blei topptur, men med det nydelige vinterværet som var denne dagen, kunne man da nyte kaffen og utsikten godt oppe i fjellsida.

Er det forresten sant at DNT-hytta ved Storeskag skal legges ned?

På søndag gikk turen innover til Haldorsbu, så jeg legger med et bilde derfra også. Greit å gå på beina, men det varer nok ikke lenge nå.

post-4167-133474593511_thumb.jpg

post-4167-133474593519_thumb.jpg

post-4167-133474593526_thumb.jpg

post-4167-133474593536_thumb.jpg

post-4167-133474593546_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av turbobjørn
   Hei!
   Jeg har nylig gått til innkjøp av noen nye fjellstøvler og kjenner jeg ikke vet mye om vedlikehold av disse. Jeg har googlet litt og sett på sider som denne og denne, men jeg vet ikke engang hvilket type lær skoene jeg har kjøpt er av, har lett litt på nett, men finner ikke noe om det. Noen som kan se dette eller eventuelt vet det? Ser det skrives om skokrem, voks, olje osv. men har lite erfaring med dette, så håpte noen kunne dele erfaringene sine med meg.
   Hvordan bør jeg impregnere og behandle disse støvlene før og etter tur for å ta best mulig vare på dem?
  • Av Minituren
   Lenningen Fjellstue er et ypperlig utgangspunkt for skiturer på høyfjellet i østre deler av Valdres. Denne turen gikk i barnevennlig skispor rundt Lenningshøgda. Se turen på Lommekjent [url="http://www.lommekjent.no/turer/948919"]http://www.lommekjent.no/turer/948919[/url] eller Skisporet [url="http://skisporet.no/oppland/lenningen/1162"]http://skisporet.no/oppland/lenningen/1162[/url]

   Minituren gir deg forslag og reportasjer fra turer beregnet for barn og barnefamilier i Norge. Aktiviteter, mat og test av produkter til bruk på turer. God tur!
   Husk å se filmene i HD, kommenter og abonner på kanalen.
  • Av Minituren
   Les hele reportasjen med rute beskrivelser på [url="http://minituren.blogspot.com/2013/10/topptur-til-djuptjernkampen-1325-moh.html"]http://minituren.blogspot.com/2013/10/topptur-til-djuptjernkampen-1325-moh.html[/url] .

   Minituren gir deg forslag og reportasjer fra turer beregnet for barn og barnefamilier i Norge. Aktiviteter, mat og test av produkter til bruk på turer. God tur!
   Husk se filmene i HD, kommenter og abonner på kanalen.

   Besøk bloggen [url="http://minituren.blogspot.no/"]http://minituren.blogspot.no/[/url]
   Facebook [url="http://www.facebook.com/minituren"]http://www.facebook.com/minituren[/url]
   Twitter [url="http://www.twitter.com/minituren"]http://www.twitter.com/minituren[/url]
   Filmen er produsert av Scissorhill Production [url="http://www.youtube.com/Scissorhill"]http://www.youtube.com/Scissorhill[/url]
  • Av Minituren
   Minituren gir deg forslag og reportasjer fra turer beregnet for barn og barnefamilier i Norge. Aktiviteter, mat og test av produkter til bruk pturer. God tur!
   Husk se filmene i HD, kommenter og abonner pkanalen.

   Bes bloggen [url="http://minituren.blogspot.no/"]http://minituren.blogspot.no/[/url]
   Facebook [url="http://www.facebook.com/minituren"]http://www.facebook.com/minituren[/url]
   Twitter [url="http://www.twitter.com/minituren"]http://www.twitter.com/minituren[/url]

   Filmen er produsert av Scissorhill Production [url="http://www.youtube.com/Scissorhill"]http://www.youtube.com/Scissorhill[/url]

   Happy Bee by Kevin MacLeod is licensed under a CC Attribution 3.0.
   [url="http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1300014"]http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1300014[/url].
   Permissions beyond the scope of this license are available at [url="http://incompetech.com/music/royalty-free/licenses/"]http://incompetech.com/music/royalty-free/licenses/[/url].
  • Av Andreas2
   Jeg ser endel lurer på hvordan skiføret er i Gjendeområdet og Flya, så kan jo lage min første turrapport her på forumet om helgens beskjedne, men årets første, skitur.

   Jeg startet sent fredag kveld fra Valdresflya vandrerhjem i måneskinn og stjerneklar himmel. Fulgte et skispor vestover opp mot Raslet til jeg fant en bra teltplass i Steindalen. Ok føre nede på flata, kanskje 10cm hard såle og 10cm løssnø oppå, men mer og mer slalom mellom steinkaoset i steindalen jo høyere jeg kom.

   På lørdag våknet jeg til blå himmel og strålende sol..! Ikke kjempemye snø opp til 2010, men greide å snirkle meg gjennom labyrinten av steiner opp fjellsiden uten å måtte ta av meg skia. Jeg fulgte et skispor ett stykke opp i lia, men dette endret seg til fotspor lenger opp. Tror kanskje skisåler og stålkanter hadde hatt best av at jeg hadde gått videre til fots, men er man på skitur så er man på skitur.. Oppe på 2010 var det ganske ok føre, gikk videre opp til Rasletind (2105) i ganske bedagelig tempo og nøt utsikten. Det begynte å skye over, og værmeldingen for søndag var litt usikker, så jeg kjørte ned til vannet ved 1798 og satte opp teltet der for litt lettere hjemkost søndag.

   Natt til søndag kom det 10-15cm fjærlett snø, jeg tittet ut teltåpningen søndag morgen - snø i lufta og tett tåke, kanskje 10m sikt. Tok kompasskurs rett på Øystre Fagerdalshøe og kjørte ned lia under Raslet.. hehe, morsom tur ned med null sikt, komplett whiteout og kun kompass å kjøre etter.. hadde det vært god sikt hadde det vært mer enn nok snø til å kunne dra på litt! Skiftet kompasskurs når det begynte å flate ut før myra i bunnen, og traff Flyaveien rett sør for vandrerhjemmet og bilen litt utpå ettermiddagen.

   Kjempegøy å starte skisesongen! Litt mer snø der oppe nå så slipper man å preppe skia etter hver tur også..!


   Edit: ser bildene ble omvendt rekkefølge, bedre lykke neste gang..

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.