Gå til innhold
  • Bli medlem

Reservere DNT-hytter


Sig

Anbefalte innlegg

Vi er ei gruppe på tre som skal på tur i Jotunheimen i juli. Eg har lest på dette forumet og andre plassar at det er stor trafikk på denne tida, og lurte derfor på om det er lurt/mulig å reservere overnattingsplass på turisthyttene. Tenker da spesielt på Gjendesheim, Memurubu og Glitterheim.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det avhenger av hvor mye ro og fred dere liker + hvor mye dere vil betale. Selv har jeg mest erfaring uten reservering. Ulempen er at man da hvis det er travelt kan havne på sal med temmelig urolige forhold. Selv om det egentlig skal være stille, blir det ofte en time mindre ro om kvelden + minst en time mindre om morgenen sammenlignet med mindre rom. Jeg har riktignok kun hatt dette problemet en gang på Gjendesheim, men har lest at andre f.eks. har opplevd å måtte sove på en madrass ved siden av bassenget på Spiterstulen.

M.a.o.: hvis dere vet presis når det vil komme til de forskjellige hyttene er det jo greit nok å reservere. Koster ikke noe ekstra. Vet ikke helt om det har noen konsekvenser hvis dere vil forandre ruten og kort på forhånd vil annulere. Antageligvis er dere i hvert fall mindre velkomne til å reservere neste gang......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok. Eg fann Fjellferie sommer 2004 (veldig bra forresten) der det bl.a. står:

Medlemmer har fortrinnsrett på sengeplass, og medlemmer over 60 år har fortrinnsrett fremfor yngre. Familier med mindre barn som er medlemmer, har også fortrinnsrett.

Teltet blir altså med, ettersom vi ikkje kjem særlig høgt opp på denne lista :wink: Sovesal fristar ikkje..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Dersom dere skal bo minst tre netter på ei hytte (flere hytter har et flott turutvalg i forskjellige retninger utenfor døra) så kan dere bestille såkalt fast opphold, og det vil si at for eksempel satte, rike, late byfolk i sin beste alder, fortrenger både barn og gamle for å tekkes DNTs kommersielle sider.

Altså 3 dagers fast opphold på Gjendebu, Fondsbu eller Glitterheim. Alle tre har et rikt utvalg av turer utenfor døra, og så slipper man å dra på mer enn dagsturproviant.

Memurubu og Spiterstulen er helkommersielle, også Leirvassbu. Det tar gladelig i mot rombestilling selv om du er 35 med feit BMW og ølvom og verken har barn eller bestemor med.

Så bare hev telefonrøret og bestill du! Fjellet er ikke så ukommersielt og edelt som du kan få inntrykk av i eldre DNT statutter.

Den som brauter mest og er mest frempå, for som regel ordnet seg, også i fjellet

God tur!

PS! Telting har selvfølgelig så mange fordeler at dersom dere først kunne tenke dere det - stick with it! Åpner himmelens sluser seg, så kan man jo likevel rømme til ei hytte.

Telting: Ro, frihet, nærhet til naturen og masse penger spart!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Telting: Ro, frihet, nærhet til naturen og masse penger spart!

Absolutt, men 3 i 3-mannstelt er som kjent ikkje luksus. Uansett, takk for info folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.