Gå til innhold
  • Bli medlem

4dagers tur i Nordland, Januar 2008. Noen tips?


retry

Anbefalte innlegg

Heisann, jeg og en kammerat planlegger en tur i Januar. Han bor i Trondheim, og jeg i Tromsø. Så vi tenkte og møtes på halvveien ett sted.

Noen som har noen gode tips til en 3-4dagers tur i Nordland?

Gjerne med mulighet for hytteovernatting.

Alle tips tas i mot med den største takknemlighet.

Med vennlig hilsen

André

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Januar er en kinkig måned værmessig. Dårlig med lys er det også. Sist januar var det ikke snø heller - selv i indre strøk her i sør, men litt i høyden og lenger nord var det bedre.

Kan nevne noen hytter her sør som ligger i umiddelbar nærhet til vei eller jernbane:

Ved Trofors har du Stavassdalen og Stavassgården. Ligger fint til og med mange turmuligheter i nærområdet:

http://stavassdalen.no/

Statsskog har et par fine hytter i Eiterådalen som man kan bruke (altså man kan gå i fra Stavassgården og dit). Finnes på inatur. Fjellgården ligger fint til i Eiterådalen (Man kan benytte den vederlagsfritt).

Vefsn Jeger og fisk har en del hytter som man kan benytte. http://www.vjff.net/ langskarneshytta kan benyttes vederlagsfritt.

Ellers - i mot Tosen ligger Gåsvatnet der Statskog har en hytte for utleie. Jeg var der i helgen. Helt grei og i passe avstand til vei - også på vinter. Men i januar er det noe ymse med brøyting av parkeringsplass der nede ved Tosenveien.

Lenger nord er jo kanskje Stekvasselv et alternativ? http://stekvasselv.com/

Ellers vet du sikkert om turistforeningens tilbud.

Her er ellers et rikt utvalg i hytter fra de forskjellige jeger og fiskeforeningene. Det er et rikt utvalg av hytter som kan leies til en rimelig penge. Oversikten finner du her

http://www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/688996.PDF

Håper det er til hjelp - jeg er ikke kjent lenger nord i fylket, men litt søk på nettet setter deg sikkert på sporet av noe.

Kjell Iver

Edit: PS - håper du mener i 2009 ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Støver

Tja, dere bodde i Trondheim og Tromsø, da blir jo Bodø ikke så langt fra midten. Gode forbindelser fra begge plasser med fly, båt, tog (ikke fra Tromsø) og bil/buss. For det første har du et svært godt planleggingskart her http://www.friluftskart.salten.no/ Når du zoomer deg inn får du hytter og ruter beskrevet.

Jeg tror jeg ville valgt noe hvor Lønnsdal (stasjon på Saltfjellet) var enten startpunkt eller sluttpunkt. Det er jo en mørk og tidvis blåsete periode dere skal ut på, men i godt vær ville turen vestover fra Lønnsdal mot Midtistua eller Bjøllovasstua være flott. Neste hytte nordover er Tverrbrennhytta. Den ligger rett ved veien til Beiarn, så hvis dere blir forsinket kan dere avbryte der. Hvis ikke kan dere gå videre til Lurfjellhytta og så ned til riksvei 17 eller til Misvær. Ikke prøv å gå Børvatnet, det er sikkert ikke frosset, og de flate flyene på vestsiden av vannet er alltid helt avblåste for sne.

En annen rute fra Lønnsdal som jeg og kona gikk motsatt vei er først østover mod Graddis og så nordover via Trygvebu, Argalad, Balvatnet, Coarvi, Calaves og da er dere rett over Sulis. Bussen stopper på Fagerli rett nedenfor Daja der skooterløypa til Sverige starter. Vi brukte bare 2 dager på turen motsatt vei, men vi startet på Skihytta, og det var et gnistrende føre. Dere kan gjerne gå turen samme vei som oss, men vi fant at det da var dårlige bussforbindelser fra Bodø til Sulis. Det ble flere timer venting i Fauske for oss, men du får sjekke om de har endret rutene og at det dermed går greit.

Turen langs svenskegrensen er ikke så værutsatt som turen over Bjøllåvatnet. Det er kortere mellom hyttene hvis det skulle bli vanskelig. Tror dette får holde. God tur.

/Otto

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.