Gå til innhold
Shaug

Hva skal til for å komme seg på jakt :)

Det er 3524 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Heisann..

Jeg tok jegerprøven ifjor, og burde egentlig vite svaret på disse spm jeg stiller no, men skitt au.

Jeg har lyst å prøve meg på litt rypejakt ei helg, før snøen kommer. Men jeg har verken hagle, ammo, eller betalt jegeravgift.

så spørsmålet jeg har er om noen kan hjelpe meg med en smørbrødliste for hvordan jeg raskest mulig kan komme meg på jakt.

Jeg har muligheten til å låne hagle hos min far. Og ammo skal jeg klare å ordne på et vis.

Så hva trengs for å komme meg ut i skogen?

-Hvordan låner jeg våpen? Hvilke papir må fylles ut etc.

-Hva må jeg betale?? avgift, lisens, gud vet hva... Og hvordan gjør jeg dette.

-Hva må jeg gjøre for å jakte på et spesiellt område? la oss feks si Dovrefjell?

-Hva mer trengs??

Hehe, jeg vet dette er rimelig basic spm, men håper noen gidder å ta seg tid til å svare på de.

Takker for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Betal jegeravgifta (gjøres på nettet). Du får opp ei side som du kan skrive ut og bruke som et midlertidig jegeravgiftskort inntil du får et nytt tilsendt. Har du fått tilsendt jegeravgistfkort men ikke har betalt det så lett det opp og betal på bank, post eller nettbank (husk å kryss av for betalingsoblat).

Få faren din til å skrive en bekreftelse på at han har lånt ut våpenet til deg.

Få faren din til å kjøpe patroner, eller ta med jegeravgiftskortet (etter at du har betalt) på sportsbutikken og kjøp patroner selv.

Gå inn på inatur.no Der finner du en oversikt over hvor du får kjøpt jaktkort på rype og annet småvilt. Hos mange av tilbyderne er det mulig å handle kort på nettet, andre må du kontakte pr telefon.

Pakk sekken, smør sko og hagle, fyll termosen og kom deg ut :wink:

Skitt jakt!!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar :wink:

Da er det bare å få papira i orden så er det ut i skogen, opp i trærne og av med klærne neste helg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med så stor mangel på grunnleggende kunnskap så anbefaler jeg deg å ta en titt i Jegerprøveboka før du tar turen ut på jakt. Du husker vel hvordan rypa ser ut? :D:) :)

Når det gjelder lån av våpen står det forklart godt Skjult lenke - logg inn for å se den

Ja, det er tillatt å låne våpen, men det forutsetter at den som låner våpenet fyller de samme krav som er satt som betingelse ved kjøp av våpen. Ved lån av våpen, så må våpenets eier skrive en skriftlig bevitnelse (utlånserklæring) med følgende informasjon:

* långiverens og låntakerens navn og adresse

* långiverens våpenkort (nummer og utstedende myndighet),

* art, kaliber, fabrikkmerke og nummer på de våpen (våpendeler) som er lånt ut,

* hva våpnene (våpendelene) skal brukes til,

* for hvilket tidsrom våpnene (våpendelene) er lånt ut.

Bevitnelsen gjelder som våpenkort i et tidsrom av inntil 4 uker fra utstedelsen.

Merk at dersom du låner våpen og skal jakte storvilt hos Åkraforden Jakt, så må du ha med utlånserklæring for det aktuelle våpenet.

Utlånserklæring finner du Skjult lenke - logg inn for å se den

God jakt!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehe, vil tro du kunne få gode svar i dine arbeidsomgivelser Shaug, men nå i disse tider er vel 80% av offiserskorpset på Setermoen på jakt selv, og de resterende 20% er vel midt i øl-timen (fre kl 1815) ute av stand til å gi gode råd :D

På jakt må du jo, med det nærområdet ditt: Ala, Blåberget, Lappskaret osv osv..... Rett og slett et Eldorado!

Tips, noen runder på lerduebanen er heller ikke å forakte før jaktturen :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3524 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Kikut
   Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
   Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
   Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
   Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
   - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
   - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
   - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
    
   Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.