Gå til innhold
Shaug

Hva skal til for å komme seg på jakt :)

Det er 3433 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Heisann..

Jeg tok jegerprøven ifjor, og burde egentlig vite svaret på disse spm jeg stiller no, men skitt au.

Jeg har lyst å prøve meg på litt rypejakt ei helg, før snøen kommer. Men jeg har verken hagle, ammo, eller betalt jegeravgift.

så spørsmålet jeg har er om noen kan hjelpe meg med en smørbrødliste for hvordan jeg raskest mulig kan komme meg på jakt.

Jeg har muligheten til å låne hagle hos min far. Og ammo skal jeg klare å ordne på et vis.

Så hva trengs for å komme meg ut i skogen?

-Hvordan låner jeg våpen? Hvilke papir må fylles ut etc.

-Hva må jeg betale?? avgift, lisens, gud vet hva... Og hvordan gjør jeg dette.

-Hva må jeg gjøre for å jakte på et spesiellt område? la oss feks si Dovrefjell?

-Hva mer trengs??

Hehe, jeg vet dette er rimelig basic spm, men håper noen gidder å ta seg tid til å svare på de.

Takker for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Betal jegeravgifta (gjøres på nettet). Du får opp ei side som du kan skrive ut og bruke som et midlertidig jegeravgiftskort inntil du får et nytt tilsendt. Har du fått tilsendt jegeravgistfkort men ikke har betalt det så lett det opp og betal på bank, post eller nettbank (husk å kryss av for betalingsoblat).

Få faren din til å skrive en bekreftelse på at han har lånt ut våpenet til deg.

Få faren din til å kjøpe patroner, eller ta med jegeravgiftskortet (etter at du har betalt) på sportsbutikken og kjøp patroner selv.

Gå inn på inatur.no Der finner du en oversikt over hvor du får kjøpt jaktkort på rype og annet småvilt. Hos mange av tilbyderne er det mulig å handle kort på nettet, andre må du kontakte pr telefon.

Pakk sekken, smør sko og hagle, fyll termosen og kom deg ut :wink:

Skitt jakt!!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar :wink:

Da er det bare å få papira i orden så er det ut i skogen, opp i trærne og av med klærne neste helg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med så stor mangel på grunnleggende kunnskap så anbefaler jeg deg å ta en titt i Jegerprøveboka før du tar turen ut på jakt. Du husker vel hvordan rypa ser ut? :D:) :)

Når det gjelder lån av våpen står det forklart godt Skjult lenke - logg inn for å se den

Ja, det er tillatt å låne våpen, men det forutsetter at den som låner våpenet fyller de samme krav som er satt som betingelse ved kjøp av våpen. Ved lån av våpen, så må våpenets eier skrive en skriftlig bevitnelse (utlånserklæring) med følgende informasjon:

* långiverens og låntakerens navn og adresse

* långiverens våpenkort (nummer og utstedende myndighet),

* art, kaliber, fabrikkmerke og nummer på de våpen (våpendeler) som er lånt ut,

* hva våpnene (våpendelene) skal brukes til,

* for hvilket tidsrom våpnene (våpendelene) er lånt ut.

Bevitnelsen gjelder som våpenkort i et tidsrom av inntil 4 uker fra utstedelsen.

Merk at dersom du låner våpen og skal jakte storvilt hos Åkraforden Jakt, så må du ha med utlånserklæring for det aktuelle våpenet.

Utlånserklæring finner du Skjult lenke - logg inn for å se den

God jakt!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehe, vil tro du kunne få gode svar i dine arbeidsomgivelser Shaug, men nå i disse tider er vel 80% av offiserskorpset på Setermoen på jakt selv, og de resterende 20% er vel midt i øl-timen (fre kl 1815) ute av stand til å gi gode råd :D

På jakt må du jo, med det nærområdet ditt: Ala, Blåberget, Lappskaret osv osv..... Rett og slett et Eldorado!

Tips, noen runder på lerduebanen er heller ikke å forakte før jaktturen :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3433 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

  • Av AmundJS
   Hei 
   Jeg går på folkehøgskole oppe i Alta og skal gå noen lange turer på ski i vinter hvor det fort blir -20 til - 30 og tenker å skaffe meg noen varme klær. Jeg skal for det meste gå på jakt og dra pulk. Blir med fjellski, så jeg tenker å skaffe en heldress for å holde varmen. Noen som har erfaring med heldress på lange turer i kaldt vær? Eller anbefalinger av dress/klær? Har sett på skuterdresser men finner ikke noe om vekt. Noen som har prøvd å bruke skuterdress på skitur og kan si noe om det? 
  • Av thorn999
   Noen som har forslag til bra norske youtubkanaler som lager videoer av turer, fiske, jakt eller annet innen friluftsliv? 
  • Av HardangerHunter
   Jeg er ganske ny til alt dette med jakt, men interessen har alltid vært der. jeg sparer penger til å ta småvilt prøven. selv om jeg alltid har hatt interesse for jakt og generelt friluftsliv har jeg og stor kjærlighet til dyr. jeg er imot krypskyting, alt ifra elefanter i Afrika til dyr her i Norge. jeg er også lite fan av jakt på truede arter selv om det skulle være lovlig. jeg syntes det blir feil. Mine  ikke jeger og jeger venner ser ut til å forstå dette utmerket, men på Internett er det veldig mange som antar at jegere er kaldblodige svin fordi de dreper dyr. høres det naturlig ut at jeg som er interessert  i dyr og naturen kan gå ut og jakte ?
   ønsker saklige og høflige svar
    
  • Av StineHV
   Hei og hopp,
   Jeg lurer på om noen her kan være greie å drodle litt med meg rundt hvorfor revejakta har blitt så redusert de siste tiårene ?
   Personlig mener jeg at det kan ha en sammenheng med for lite fokus fra foreningen, lokal- og fylkeslag, samtidig som nye jegere i dag har mindre interesse fordi jakt er såpass kostbart at man i hovedsak tenker på jakt av spiselige arter som atraktivt. "Få noe igjen for pengene..." på en måte. Lokallag tilbyr jo revejakt og opplæringsjakt på rev, men jeg synes dette er ganske dyrt, i forhold til hva det bør være - for å opp interessen og holde bestanden nede.
   Skrevet litt om dette på bloggen i dag også. Setter stor pris på tilbakemeldinger da jeg gjerne vil dypdykke mer i denne verden fremover.
   Vil du lese innlegget kan du gjøre det her: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hva skal til for å øke interessen for revejakt?
   /Stine
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×