Gå til innhold
Fishe

Trangia Stormkjøkken + Primus Omnifuel

Anbefalte innlegg

Hei

Er det noen som vet om det går ann å bygge en Primus Omnifuel inn i vindskjermen til et Trangia stormkjøkken. I så fall hva er det som skal til for å gjøre det og hvis noen har noen erfaringer med dette kunne det vært interessant og få høre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fungere det, vinkelsliper :lol: Det har eg gjordt, men eg syns den brenner fortere uten den. Alt for høgm Men kjekkt å ha. Ska se om eg klare å hoste opp et bilde av den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Fungere det, vinkelsliper :) Det har eg gjordt, men eg syns den brenner fortere uten den. Alt for høgm Men kjekkt å ha. Ska se om eg klare å hoste opp et bilde av den

Haddere vært gøy og fått et bilde av dette ja :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehe Kanskje et godt tips sparer jo en del vekt da. Kanskje helder bruke den sparte vekta på det vindskjoldet som følger med omifuelen. Hva mente du forresten med "pastasila"?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Selv bruker jeg (som kjent her på forumet) Trangia gassbrenner om sommeren, og Nova med hjemmelaget vindskjerm om vinteren. Vindskjermen blir lettere enn trangia vindskjermen, og jeg slipper ombygging.

Tegningene finner du her:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Kanskje et bedre tips enn å svare på det egentlige spørsmålet?

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Chev.

Jeg ville tro at den beste (mest vekt- og plasseffektive) måten å tilpasse Omnifuelen til Trangia må være å ta av hele "understellet" på Omnifuelen, for så å kjøpe/tilpasse adapteret beregnet for å tilsvarende tilpasning av Nova til Trangia.

Da fjerner man faktisk en god del vekt, omnifuelen vil passe ypperlig i Trangia. Og Omnifuelen får plass inni Trangia-settet (oppi en av kasserollene) under transport, noe som selvsagt gir både beskyttelse og volumbesparelse. Det er bare når man har tatt av understellet / beina på Omnifuelen at den får plass inni Trangia-settet for transport. I tillegg til å spare vekt på selve brenneren sparer man også vekt på den embalasjen man ellers ville transportert brenneren i.

Til nå har jeg gjort det samme med en Whisperlight, og før sommeren vil jeg tilpasse Omnifuelen min på samme måte.

I kombinasjon med Trangia Ultra Light syns jeg dette blir en ypperlig kombinasjon. Inni Trangia-settet sammen med brenneren har jeg alltid kasserollehåndtaket, en lett spiseskje og en fyrstikkeske (i en liten plastikkpose). I tillegg til å gi vekt- og volumbesparelse og effektiv beskyttelse av brenneren gir dette færre hångrep og mindre "dilll-dall" før oppfyring :)

:DYhyre viktig å være EFFEKTIV på tur! :D

Ja, ja :? Det er så befriende at vi har mange fantastisk viktige problemstillinger å leve oss inn i ved starten av det nye året! :)

Eneste mulige ulempen jeg ser ved dette måtte være at stekepanna kanskje av og til kan komme litt høyt opp fra brenneren ved steking av fisk? (Må bruke Trangia-løsningen med å sette stekepannen høyt)

Godt nytt tur-år!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.