Gå til innhold
  • Bli medlem

Enda en soveposetråd :)


Anbefalte innlegg

Jeg tror jeg vil ha en dunpose som skal holde meg passe varm i området -5 til +15. Prisleie rundt 2500 eller mindre og er villig til å handle utenlands. Har skjønt at Marmot posene er bra men jeg vil ha glidelås helt ned, Helium og hydrogen utgår derfor. En pose jeg ikke har sett omtalt på forumet er denne: http://marmot.com/spring_2008/equipment/sleeping_bags/backpacking/pinnacle_reg/info/details

Er dette et bra valg eller er det bedre alternativer? Vekt er ikke superviktig men det bør jo ligge under 1300 gram...

Hilsen

Soveposemannen :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kan ikke få full rost Mont-Bell sine Ultra Light Super Stretch Down Hugger soveposer ( http://www.montbell.us/products/list.php?p=all&cat_id=28 )

Posene kommer i en tett rekke av temperatur grenser og det er enkelt å treffe rett. Har selv 2 poser, en EXP utgave og en # 2 (-4C ca. 800g reg, og 880g lang). #2 brukte jeg sist nå på Svalbard på en 10 dager tur og særlig der kommer den til sin rett med "Super Stretch" systemet som tillater en til å ha mer bevegelsesfrihet. Dette er bra hvis man skal reagere og komme seg ut av posen i en fart når isbjørn varselet går.

Men det er først og fremst liggekomforten som gjør at posene er å anbefale.

Vær obs på at posene fås med forskjellig fyll. Mine har begge 800 men noen kan også fås i 650 hvis vekta ikke betyr så mye, og så er de rimeligere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var etter at jeg hadde kjøpt en Mountain Equipment dun pose (som også er en grei pose) som hadde stretch-sømmer i nedre del av posen at jeg følte at dette måtte være bedre hvis hele posen var slik. Søkte på nett og fant Mont-Bell. Har i etterkant sett på merkelappen i Mountain Equipment posen at patenten som brukes for delvis stretch kommer fra Mont-Bell.

Er ikke i tvil om at du blir meget fornøyd med en Mountain Equipment pose men jeg må igjen berømme Mont Bell posene.

Du vil kanskje ikke få så mange referanser på disse posene siden så få har Mont-Bell. Men hør, hør dette er bra greier.

Har likt produsenten så bra at jeg også kjøper andre produkter. Denne http://www.montbell.us/products/disp.php?cat_id=73&p_id=2301221 erstatter nå feecejakke på alle mine turer. Har bukse i tilsvarende material.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke si så mye om slitestyrken etter kun ca 10 netter i hver av posene men jeg har ikke sett noe til dun lekkasje ennå. På 10 dagers turen på Svalbard brukte jeg silke innerpose ( http://www.moontrail.com/integral-designs-silkliner.php ) for å holde smuss og fukt unna. Denne inner posen var romselig og jeg mistet ikke effekten av stretch funksjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har skjønt at Marmot posene er bra men jeg vil ha glidelås helt ned, Helium og Hydrogen utgår derfor.

De nye 2008-modellene av Hydrogen og Helium har nå glidelåser som går hele veien ned :D

Klippet fra Marmot sine sider om Hydrogen:

Features

Certified 850+ Fill Goose Down The Best Weight to Warmth Down in the Market; Independently Tested and Certified by International Down and Feather Laboratory in Salt Lake City, Utah. Retested at Fill Time in Santa Rosa to Ensure 850+ Fill Power Every Time. If the Down Does Not Meet Our In-House Test, We Send It Back

Classic Trapezoidal Foot Box For More Foot Room

Full-length Zipper

Hood Draw Cord Positioned for Easy Access

Insulated Draft Tube Eliminates Cold Leaks Through the Zipper

Stretch Tricot Baffles Provide Ultimate Strength, Durability and Bag Life

Stuff and Storage Sack Included Store and Pack Just Like Your Sleeping Bag

Velcro®-free Face Muff Keeps the Drawcord and Zipper Away from Your Face

Zipper Guards Help Repel Biting Zipper Coils

Har selv den forrige modellen av Hydrogen, og er storfornøyd. Men jeg tror jeg hadde blitt kald i minus 5, selvom jeg ligger på et DownMat7 underlag og har silkepose i tillegg inne i posen. Tror nok Helium er et bedre valg, spesielt nå som man kan lufte litt mer i posen på de varmere dagene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for alle svar. Har begynt å peile meg inn på noen poser. Hva er egentlig forskjellen på følgende Marmot poser bortsett fra prisen: http://marmot.com/spring_2008/equipment/sleeping_bags/backpacking/pinnacle_reg/info/details og http://marmot.com/spring_2008/equipment/sleeping_bags/ultralight/helium_eq_reg/info/details ?

Jeg vurderer også denne MontBell posen: http://www.moontrail.com/montbell-ul-ss-down-hugger-3.php og Ajungilak taiga 3-season (http://www.mammut.ch/mammut/katalog.asp?view=detail&did=30&dart=3&tid=54812&sid=2).

Hvilken ville dere valgt bortsett fra Maromot Helium som er for dyr for meg?

Espen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser av detaljene at Helium har noe bedre dun vekt, 850 i motsetning til 800 for Pinnacle. (obs omregningen til kg for Helium er feil, skal være 1.05kg). Når man sammenlikner teknologi arkene på disse sidene ser det ut som Pinnacle posen har en annen konstruksjon ved føttene.

Jeg har tidligere snakket varmt for Mont-Bell og står fortsatt på dette standpunktet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helium har lavere dunvekt men bedre dunkvalitet enn Pinnacle. Pinnacle er romsligere og har dermed mer dun for å gi omtrent samme komfort som Helium som er litt tightere. Høyere dunkvalitet dvs 850 mot 800 gir en høyere pris. Enkelt å greit.

Anders

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hermits Hut har salg på bl.a. Western Mountaineering. Apache MF og Ultralight Super er to meget bra poser, med ca samme spec som Helium. Du får dem rundt 2500,- med avgifter. http://store.hermitshut.com/wemoapsmfslb.html

Helium får du på salg i dag (slutter 09.09) på http://www.basegear.com/marmot-hydrogen.html.

Jeg anbefaler deg å kjøpe en høykvalitetspose. For uten dunkvaliteten som allerede er nevnt (høy CUINN gir mer varme per gram, og er samtidig dyrere) har kvalitetsposene bedre yttertrekk. Pinacle har Plexus (som jeg ikke kjenner), mens Hydrogen har Ligthforce. Lightforce er meget lett, behagelig, har god lufting og er slitesterkt. Plexus er sannsynligvis dårligere og tyngre.

Vekten og pakkbarheten på soveposen din er blant de tingene som betyr noe. Når Pinnacle veier nesten 400g mer, synes jeg 500,- kr er verdt forskjellen.

Størrelsen på posen er likevel det viktigste. Jeg har Helium og liker størrelsen veldig godt. Den er passe stor for meg. Din kroppsform avgjør hvilken pose som er best for deg. Stort sett er løsninger med glidelås, hodeutforming etc bedre på høyprisposene enn andre.

Western Moutaineering har et meget stort utvalg av forskjellige former og temperaturgrenser. Det er stor sjanse for at du finner en som passer deg der.

Et godt sted å finne andre tilbud hvis du vet hvilke poser du vil ha er www.spadout.com.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.