Gå til innhold
  • Bli medlem

Olabukse på tur (utskilt)


Tom

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Se opp for de som har ekstremt mye ducktape-lapper på innsiden av bukse-leggen...

Et nytt sjekketriks er skapt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 95
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Gjest Anonymous
Se opp for de som har ekstremt mye ducktape-lapper på innsiden av bukse-leggen...

?????

Innsiden av låret mener du vel???? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

?????

Innsiden av låret mener du vel???? :)

Ser ut som jeg er blitt litt misforstått. Jeg tenkte først og fremst på folk som snubler mye i stegjernene sine - blir som regel litt nervøs av å være på tur med slike.

Mye ducktape på innsiden av lårene har jeg fortsatt til gode å se.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

"Alle skjeggete fjellmenn med hullete ulltrøyer og ducktape-lapper på buksene er gode kandidater - Lina"

Høres ut som en god beskrivelse på mange av høyskolefriluftsfolket. Slitte klær, tre dagers skjegg, og rufsete hår nøye plasert i flere timer foran speilet.

På tur ser man de samme folkene i glorete goretex dresser og det nyeste utstyret. Noe som forsåvidt er greit da de sjelden er utenfor de opptråkkede løypene. Men diskutere utstyr det kan de.

Og hva er alt dette snakket om duck tape? Er det ikke bedre å lappe hull med sysettet? Jeg vil tro tapen ikke sitter noe særlig når man går i vått kratt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kristian,

det er helt ok at du synes jeg er en tosk. Det skal du i aller høyeste grad få lov til å mene. Men jeg hadde respektert deg høyere dersom du begrunnet hvorfor du synes at jeg er det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, skal være like barnslig og teit som deg.. hehe neida.

Ikke meningen å kalle deg en tosk, var bare en tanke som slo meg da jeg leste kommentarere om pingleri fra deg. Det er en hårfin balanse mellom komfort og pingleri, den går vel omtrent ved feller/smørning, dongeribukse/bedre egnet bukse og liggeunderlag/ikke liggeunderlag. Beklager Tom, ellers er du en kjernekar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem i huleste svingende var de to damene som uttalte seg? Uansett, de gutta dere tenner på i høyfjellet finner dere også i rennesteinen og på universitetene. Eller drivende utenfor fre-tex med fancy brune lampeskjermer. Det handler da for pokker ikke om hvordan man ser ut, det handler om å se hva man tåler i samarbeid med utstyret. Drit og dra med sjekkingen i høyfjellet :!:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Har heldigvis mer å by på enn hva utstyret måtte fortelle. Man går da ikke rundt med Gore-texen som en fallos eller en f...magnet om du vil. Det eneste jeg vet, er at jeg hadde skygget unna stien du gikk på Tom. Du må ser mer ut som en narkoman enn en fjellkar. Tom, av og til blir det bare idiotisk å sette spørsmålstegn ved nærmest vedtatte paradigmer. Forsøk å ha noe mer i serken før du prøver å revolusjonere

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver ikke å revolusjonere en dritt. Forteller bare fakta, at olabukse går utmerket i fjellet om sommeren. Dere jålebukker lar dere hisse opp, og det forteller vel det meste om deres egen usikkerhet hva angår deres sløseri på dyre plagg.

Og Fjellfanten, jeg går sjelden på stier. Det overlater jeg til kvinner og wanna-bes som deg, med dyrt utstyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg blir kjempehissig, "han derre Tom har jammen avslørt min usikkerhet". Nydelig Tom. Gutten fra Asker som prøver å overbevise alle om olabuksens fortreffelighet. Asså jeg jo råd til dyre Gore Tex klær, men liker lissom olabuksa. Den funker like greitt lissom.

Ja dette ble veldig usaklig, men vittig. Jeg ler, og da er det for såvidt morsomt nok... :lol:

Nydelig kveld til deg Tom

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilke klær man vil bruke i fjellet må da være opp til hver enkelt..? Hvis Tom mener olabuksa er toppers, så værsågod, gå i olabukse :lol: Bukse/jakke i gore-tex eller andre fancy greier er ikke noe must, selv om det er det beste under visse forhold. Går helt sikkert fint med dongeri og regnklær hvis man er innstilt på det.

Hvorfor angripe Tom? Hvorfor kan ikke gore-fanatikerne respektere at det finnes flere meninger blant fjellfolket..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er da forsåvidt sant. Jeg legger ballen død. Det var ikke noe angrep på Tom. Han starta tråden og jeg fulgte opp (med ETT usaklig innlegg, og det er da ikke så gale). En delikat disputt og no- hard feelings. Tror ikke noen tok skade..

Er det noe det er mulig å enes om på dette forumet; så er det vel at vi aldri blir enige om enkelte ting :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
At jeg er fra Asker er irrelevant, din gjøk.

Vest-kant gutt, lett å ha fordommer.....din trost :lol:

Litt alvor....

Bruker alltid dongeri/olabukse som arbeidsbukse når jeg arbeider rundt huset o.l. Selvfølgelig svetter jeg, av og til regner det også. Ved svette blir den klam og ubehagelig. Blir buksa regnvåt er jeg "solgt". Ikke særlig behagelig, blir fort kald hvis jeg tar pauser. Våt dongeri klistrer seg til huden og kjøler ned. Ikke noe livsfarlig i seg selv, men....

Du mener at dongeri er tilstrekkelig og går greit. Funksjonelt må du være enig i at andre produkter er bedre. Hva er så argumentet for dongeri?? Det må vel være pris da?? For slitestyrken på andre produkter er like god. Det blir litt for korttenkt, skal du slite på en regndress bare det er yr i luften blir det fort dyrere. Regndresser tåler jo svært lite, med mindre du bruker "oljehyre". Kjøpte meg en formsydd fjellbukse for 6 år siden, har vært med på uttalige fjellturer og er fortsatt i bruk. Riktignok godt slitt, men fortsatt brukbar i minst et par år til. Har vært en kjempeinvestering. Tåler veldig godt duskregn og yr, selv om den blir regnvåt tørker den etter kort tid. Det er vel ikke så rent sjelden at været er av og på med sol/regn. Sparer da en masse omkledningstid, med mindre du går med regnbukse når det er sol.... Selv bruker jeg svært sjelden regnbukse.

Hva med når du går på snøfelt, trår du alltid på deg gamasjer? Hvis ikke er det fort at olabuksa di trekker vann nederst. Dessuten trekker gamasjene (og dermed buksa) også vann hvis snøen er våt nok, med mindre du har Gore-tex gamasjer..................... :lol:

Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dongeri er noe av det absolutt siste jeg ville valgt til fjellbekledning.

Jeg kan til nød bruke det når jeg jobber "rundt huset". Da er den imidlertid så slitt at den blir litt mer luftig :lol:

Men om noen greier å komme med GODE argumenter for å benytte ola-bukse på tur så.....

Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At jeg er fra Asker er irrelevant, din gjøk.

Du er litt "kort" du hæ? Ja, det er helt irrelevant... Hørte du noen si noe annet? Hva for en bitter kar er du egentlig? Du sprer jo bare steile meninger overalt på forumet. Er du nok en spalta Janus som elsker å provosere, uten et eneste selvstendig standpunkt. Eller er du så sær?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten, hva slags turbukse er det du har Svein ?

Ser ut som om den har mange av egenskapene som mi Troll-bukse. Forskjellen må være at min neppe holder to år till uten omfattende restaurering :lol:

Men den har gitt meg god turkomfort i mange år. Her er ei forresten vannavstøtende historie:

En gang rappelerte jeg ned Nordveggen på Romsdalshorn (5 rapeller) i pøsende regn. Hadde da stilongs under turbuksa. Da vi var ferdig med rapellene slutta det å regne. Stilongsen under var like tørr, og innen vi var nede i Vengedalen var buksa nesten helt tørr også....

Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svein,

dine fordommer for folk vest for Oslo er vel ikke så mye å kommentere. Jeg bor sånn cirka 25 kilometer utenfor.

Argumentene for olabukse er ikke så veldig mystiske. Jeg går med det fordi jeg alltid har gjort det, og fordi det fungerer utmerket. Selv om det hender at været er dårlig, legger jeg stort sett ut på tur i godvær. Dermed blir ikke våt-problemet så stort som dere blåser det opp til.

Det er klart at jeg av og til må skifte (les: ta regnbuksen av og på), men det gjør ingenting. At olabukser er spesielt klamme og at de setter seg fast i huden er bare svada. Da hadde jeg ikke brukt dem. Jeg kunne aldri gått inn i en fjellsportforretning og kjøpt en "klovnebukse" til masse penger når de buksene jeg ellers bruker også passer meg bra i fjellet.

Når jeg skal gå mye på snø har jeg gjerne med gamasjer, men det er vel noe dere "klovnebukse"-brukere har også? Og hvis det er et stykke utpå sommeren er snøen hard, og det er null problem å gå uten. Hvis man ikke har gamasjer og buksene blir litt våte nederst, gjør det ingenting. Den delen av buksa ligger uansett på utsiden av støvelen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Forresten, hva slags turbukse er det du har Svein ?

Geir

Hagløfs, formsydde knær, dobbelt stoff på slitasjepartier, pris: 7 eller 800 (husker ikke helt) våren -98. Fra å ha vært lys brun har den nå gått til å være slitt lysgrå........skulle kanskje brukt omo color :lol: Måtte sy ræva på den etter en tur på Leirvasshornet i 2002. Veivalget ned var ikke helt heldig, og endte opp i ei bratt, fuktig renne (uten tau) hvor det gikk på "stumpene". Men det er vel prisen for oppdagelsestrangen :lol:

Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.