Gå til innhold
Spinnvill

Hardangervidda Padle fra Tinnhølen til Bjornes-fjorden?

Det er 3436 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei!

Som sagt,har tenkt litt på denne strekningen her,Padle fra Tinnhølen til Bjornes-fjorden via Langesjøen,er det noen som har prøvd dette?

Har sett litt på dette på kartet(alt ser så fint ut på kartet..)

Hvordan er det med fisk i tjenna enn passerer(Tinnhølen,Bakkatjønn,Torjustjønn,elver i mellom) på denne turen,størrelse,mengde,dybde på vanna,elva,bekken osv?

Hvor lenge er det lov å fiske her i høst?

Håper noen her inne har vært i noen av disse vanna,ingen svar er er for enkle :)

Øystein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har sett på samme ruta selv. Sakser fra noen bøker (om du ikke har sett det). I Kanoboka av Laila og Pål Krogvold (s.186) står ruta di beskrevet:

"Laila og jeg startet på Tinnhølen nord på vidda... (Bakkatjern, Bakkatjernbekken, Langesjøen, Lomavikan, Torjustjønnan over i Bjornesfjorden). Det er liten høydeforskjell mellom de fleste av disse vannene, så jeg regnet med å padle mellom flere av dem. Det gikk ikke, vannene var delvis regulert og med lite vann. Vi måtte altså bære."

Han rapporterer om mye stein i vannene. Pål likte turen, kona ikke. Øystein Køhn beskriver ruta mellom Langesjøen og Bjornesfjorden som mange korte bæringer (100 padleperler s. 140).

Har ikke selv padlet i området, men gått litt (og sett på padlemulighetene). Lagt merke til at det er mye stein i vannene, og ofte lite vannføring i bekkene. Tror turen kan være fin med lett kano og lite oppakking.

En mulig rundttur er fra Bjornesfjorden til Krakavadtjønnene, Storfisketjønne og derfra en lengre bæring til Kleivshovdtjørnane og Tinnhølen. Jeg har gått ruta. Fallet på ruta gjør elvene mellom lite padlbare, og det er ganske stor høydeforskjell. Terrenget er greit å gå i uten sti.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi hadde tenkt å padle. Heldigvis gjorde vi ikke det, for det hadde blitt en del bæring. Terrenget er lettgått, og det bør utnyttes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bør kansje slå fra meg denne tanken,da :)

Takk for at dere gidder å svare :wink:

Men,er det noen som har fisket i tjenna jeg nevner her a?

Har skikkelig trua på en tur i dette området til sommern!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Men,er det noen som har fisket i tjenna jeg nevner her a?

Det kan være verdt et forsøk ja. Halve moroa blir jo ødelagt hvis jeg sier hvor det er bra og ikke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spinnvill skrev:

Bør kansje slå fra meg denne tanken,da

Nei! Det ser da ut som en fin utfordring. Blir det for tungt kan dere legge igjen kanoen. Tinnhølen og Vestre Bakkatjønn bør hvertfall være padlbare. Bbegge vannene er på 1213, og elva ser ut fra mitt kart ut til å være relativt bred (dsv fløtbar hvis det ikke er for mye stein).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kan være verdt et forsøk ja. Halve moroa blir jo ødelagt hvis jeg sier hvor det er bra og ikke.

Blir nok så jeg prøver til sommer`n igjen,er lenge dit men må ha noe å drømme om :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3436 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

  • Av AmundJS
   Hei 
   Jeg går på folkehøgskole oppe i Alta og skal gå noen lange turer på ski i vinter hvor det fort blir -20 til - 30 og tenker å skaffe meg noen varme klær. Jeg skal for det meste gå på jakt og dra pulk. Blir med fjellski, så jeg tenker å skaffe en heldress for å holde varmen. Noen som har erfaring med heldress på lange turer i kaldt vær? Eller anbefalinger av dress/klær? Har sett på skuterdresser men finner ikke noe om vekt. Noen som har prøvd å bruke skuterdress på skitur og kan si noe om det? 
  • Av thorn999
   Noen som har forslag til bra norske youtubkanaler som lager videoer av turer, fiske, jakt eller annet innen friluftsliv? 
  • Av HardangerHunter
   Jeg er ganske ny til alt dette med jakt, men interessen har alltid vært der. jeg sparer penger til å ta småvilt prøven. selv om jeg alltid har hatt interesse for jakt og generelt friluftsliv har jeg og stor kjærlighet til dyr. jeg er imot krypskyting, alt ifra elefanter i Afrika til dyr her i Norge. jeg er også lite fan av jakt på truede arter selv om det skulle være lovlig. jeg syntes det blir feil. Mine  ikke jeger og jeger venner ser ut til å forstå dette utmerket, men på Internett er det veldig mange som antar at jegere er kaldblodige svin fordi de dreper dyr. høres det naturlig ut at jeg som er interessert  i dyr og naturen kan gå ut og jakte ?
   ønsker saklige og høflige svar
    
  • Av StineHV
   Hei og hopp,
   Jeg lurer på om noen her kan være greie å drodle litt med meg rundt hvorfor revejakta har blitt så redusert de siste tiårene ?
   Personlig mener jeg at det kan ha en sammenheng med for lite fokus fra foreningen, lokal- og fylkeslag, samtidig som nye jegere i dag har mindre interesse fordi jakt er såpass kostbart at man i hovedsak tenker på jakt av spiselige arter som atraktivt. "Få noe igjen for pengene..." på en måte. Lokallag tilbyr jo revejakt og opplæringsjakt på rev, men jeg synes dette er ganske dyrt, i forhold til hva det bør være - for å opp interessen og holde bestanden nede.
   Skrevet litt om dette på bloggen i dag også. Setter stor pris på tilbakemeldinger da jeg gjerne vil dypdykke mer i denne verden fremover.
   Vil du lese innlegget kan du gjøre det her: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hva skal til for å øke interessen for revejakt?
   /Stine
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive×