Gå til innhold
Nala

duejakt og regler

Anbefalte innlegg

Lurer på hvordan det er når man jakter due på en åker(som nettopp er skåret)ved siden av huset.Har fått lov av grunneier å jakte der,det er god avstand til hus,men vi har naboer på andre siden av huset igjen som klager.

Kan de nekte?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
du skal vel være 400 meter fra nærmeste husstand... vis jeg ikke huske feil fra jegerprøven

Ikke tilfelle. Hvis en jegerprøve instruktør har sagt det, så er det høyst privat synsing. Det er ingen regler for hvor langt man skal være fra hus. Men jakta må selvfølgelig utføres trygt, og det er jegerens ansvar at den er trygg. Og så er det dette med ulempe og støy. Det kan nok bli bråkete for noen og enhver med duejakt rundt husveggene. Man skal ikke plage folk heller.....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar:)

Er nok mest at naboen ikke liker skytinga,men det var snakk om ett par skudd i dag,og da var det kjeft å få,ja!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er en stadig økende motstand mot jakt, og skal vi få holde på med å høste av naturen så må vi vise hensyn. Men vedkommende har ingen rett til å nekte jakt hvis du har sikker bakgrunn (her kan de nevnte 400 metrene komme inn..) og grunneiers tillatelse.

Så er det vel ikke så smart å begynne morgenjakten mens de sover? Bedre da å jakte på kveldstrekket...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er en stadig økende motstand mot jakt, og skal vi få holde på med å høste av naturen så må vi vise hensyn.

Poenget er nok å vise hensyn ja. Men dette at det er en økende motstand mot jakt, er jeg ikke sikker på at du har rett i. Tvert i mot. Det virker som at det er ett økende positivt syn på jakt blandt befolkningen. Det er ikke ofte man finner foreks. negative oppslag om jakt generelt i media .Flere og flere kvinner tar foreks. jegerprøven. Jeg jakter ofte i det man kan kalle bebodde strøk rundt Stavanger. (Sola &Randaberg kommune)Og det er ikke akkurat villmark. Jeg har skutt rådyr mindre enn 100 m fra beboelses hus. Og etter mer enn 30 år med slik jakt har jeg fått negative kommentarer bare en gang.Og det var i fjor. Da fikk jeg kraftig kjeft av en bonde som grenset inn til jakt terrenget mitt. Men han har vært anti-jeger så lenge jeg har kjent han , og det er også snart 30 år nå. Akkurat dette med den store jeger motstanden tror jeg er en myte. Jeg tror også vi har mye å takke TV2 for , med sin "Gutta på tur" og NRK1 med "ut i naturen" og Lars Monsen seriene, som setter jakt i positive settinger, og som har høye seer tall.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En kar lenger oppi gata er alltid ute på morraskvisten og tar et par duer rett som det er. Håper det blir treff, for det løsnes 2 skudd!

Dette skjer i tett bebyggelse(vestre Bærum). Men grenser til dyrket mark. Ingen rundt meg som er plaget av dette!

Litt seinere på året er det drivjakt på rådyr rett forbi huset mitt og post 300 meter lengere borte.

Nesten som å bo på bondelandet der jeg er født!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er bare å se til Sverige og resten av Europa.. Der har jaktmotstanden økt kraftig. Vi kommer alltid etter... Det er stadig flere her også som er direkte motstandere av jakt. (Hvorfor fins det stadig flere vegetarianere?)

Det er mange jaktentusiaster som gjør at salget av jaktkort holdes oppe, men på bygdene er det stadig færre yngre som begynner. Dette gjelder særlig storviltjakta. Økningen ligger i småviltjakt.

Om ikke jegerne er seg sitt ansvar bevisst, kan vi miste legitimiteten i befolkningen. Jeg hørte nettopp om et stygt tilfelle fra Reinheimen der en jeger som hadde skutt en rein tok ut indrefileten og begge lårene, og lot resten av dyret ligge. Da er det ikke lenger høsting av naturen, men bare forlystelse. For en tid tilbake var det er TV-program om en gjeng rypejegere som plaffet i vei og var mer opptatt av whiskyen i badestampen etterpå. Og så har vi Catch-and-release-fiskerne, som plager fisken for sin egen nøyes skyld, ikke for å høste.

Jeg sier slett ikke at denne duejakta er feil! Det jeg mener er at vi som jegere hele tiden må være varsomme overfor andre som ikke ser det vi ser i jakta. Noen ser bare skyteglade gærninger, der det i virkeligheten er dedikerte jegere. Jeg jakter mye i et terreng der det er turgåere. Når jeg kommer i nærheten av slike henger jeg alltid hagla på ryggen og fjerner meg, selv om jeg kan få skytesjanser som er trygge.

De fleste jegere er seg sitt avsvar bevisst, men vi bør alle hele tiden tenke på hvordan andre ser oss jegere..

Skitt jakt!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det siste vi bør gjøre er å legge oss flat for jaktmotstandere! Søren heller, det er jo av den grunn vi fikk blyforbudet (haglepatroner). Noe som såvisst var et forhastet og meningsløst forbud. Hvis noen velger å bruke kjeft på deg så la de snakke helt ferdig før du med behersket og høflig, ja gjerne også vennlig tone(!) forklarer at din jakt er både legitim og fornuftig. Glem ikke å legge til at duene du skyter er fantastisk menneskemat, og at en slik høsting av naturressurser er både bærekraftig og mye mer miljøvennlig enn de billige kyllingfiletene vedkommende kjører bil helt til Svinesund for å kjøpe. ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.