Gå til innhold
Alex

Midtrefonna (Folgefonna)

Anbefalte innlegg

Går rundt med planer om å gå Folgefonna på langs i år. Den tradisjonelle Folgefonna på langs går på over nordfonna og sørfonna. Jeg hadde i tenkt å modifisere rutevalget litt slik at jeg også får med meg midtrefonna. Men er usikker på om det går.

Hadde tenkt å gå fra nord og følge den tradisjonelle ruten fram til Midtre Kvitnadalsvatnet (980moh). Deretter å gå sørøst mot punktet 1249 på østsiden av Blådalen. Går dette? Er det mulig å gå opp østsiden av Blådalen? Fra 1249 går turen videre til det høyeste punktet på midtrefonna 1573. Deretter sørover omtrent via punktene 1432 og 1488 og ned til punktet 1415. Da er vi kommet ned til et brefallet. Dette brefallet må krysses. Ut fra kartet er det to alternativer:

Det første alternativet er å krysse brefallet i retning sørsørøst mot punktet 1317. Er dette mulig? Fra 1317 har vi tenkt å gå inn på ruten fra Tokheim til Holmaskjær. Vi vil følge den opp til Holmaskjær for deretter å fortsette på den tradisjonelle Folgefonna på langs ruten.

Det andre alternativet er å gå ned brefallet til punktet 1283. Er dette mulig? Fra 1283 går vi på østsiden rundt øvre Kvanngrödv (1173 moh) til vannets sørside. Er det mulig å krysse elva som går fra øvre til nedre Kvanngrödv? Fra øvre Kvanngrödvs sørside går vi inn på ruten fra Tokheim til Holmaskjær, og følge den opp til Holmaskjær.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sent men godt?

Her er et forslag til skitur der du får med deg Midtre Folgefonna.

Like under Svartedalshorga 1472moh (ved kote 1400) går du rett øst og følger en fonn som går ned mot Kvitnadalen, litt bratt siste 100m ned mot vannet i dalbunnen.Du kan også gå helt ned til Midtre Kvitnadalsvatnet. Følg deretter Kvitnadalen til topps. Derfra går en flanke opp retning rett sør langs lengdelinje 600. Deretter er det lett terreng videre mot Holmaskjera.Ingen ekstra kromspring eller omveier er nødvendig for å komme opp siste bakken til Holmaskjera. Gå der du taper minst høyde. 8)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Då blir det Pinsetur til Nordre- og Midtre Folgefonna!

Planen er å gå opp på Nordre Folgefonna og så vidare som A8G16 har foreslått. Retur ned frå Holmaskjær.

Det blir nok ingen "på langs" tur denne gongen, sidan værmeldinga for fredag og lørdag ikkje er så veldig gode. Men søndag og mandag ser lovande ut. Vi pakker iallefall med høg solfaktor denne gongen...

Er nokon har vore på breen i det siste? (snø- og føreforhold) Andre tips?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Då var turen unnagjort!

Meir om sjølve turen her: ;)Skjult lenke - logg inn for å se den

Frå Svartedalshorga på Nordre, tok vi nedover den omtalte snøfonna. Heilt øvst var det litt bratt, så vi gjekk eit par hundre meter vest, før vi tok nedover snøfonna. Det vart gradvis brattare, men det var kun den slusjaktige snøen som var utfordring. Lengs nede var det imiddlertid merkbart brattare eit stykke, så vi gjekk til fots. Bekken var delvis open og vi holdt avstand til denne. Det var gått nokre små ras frå fjellsida i nedre delar av fonna og det var nokre små blokker der enda. Vi vurderte det imiddlertid til å vera greit å passere.

I Kvitnadalen var det greit å gå i kanten av vatnet. Isen såg også ut til å vera brukbar. Frå øvst i dalen, tok vi opp flanken mot Midtre-Folgefonna. Her var det ei fonn heilt nedst som gjorde det noko brattare enn det først såg ut til, men enkelt og greit å ta seg opp.

Stykket frå Midtre-Folgefonna og opp til Holmaskjær var lettgått. Vi runda rundt ein kolle i 1400 meters høgde, kjørte ned på breen og tok slakaste veg oppover igjen. Det ser ut som om det er lite bevegelse i breen ned frå Holmaskjær og det var ikkje antydning til sprekker.

post-5-133474421552_thumb.jpg

post-5-133474421558_thumb.jpg

post-5-133474421578_thumb.jpg

post-5-133474421589_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.