Gå til innhold
  • Bli medlem

Turforslag i Hemsedal?


Vidar

Anbefalte innlegg

Trenger turforslag, gjerne med kort rutebeskrivelse for Hemsedal med omkringliggende fjell. Skal på firmahytta en uke med kone og datter på 18 mnd i bæremeis. Gjerne toppturer eller annet fint... :)

Tuva fikk sin første 2000 m tidligere i sommer da Snøhetta ble besøkt - far var definitivt mer sliten enn henne etter 7 timer med bæremeisen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skogshorn er en grei og fin topp, gå merket rute fra der Panoramaveien krysser Hynda og opp til toppen. Opp til toppen bruker en vanligvis 2-3 timer. http://www.etojm.com/Norsk/Topper/Toppbeskrivelser/Andretopper/Skogshorn.htm Andre turer, feks. en tur til Storehødn og Veslehødn (hødn=horn) fra endeplassen øst for Slettefjell. Siste anbefaling fra min side er Harahorn (1581) fra Vavatnet, merka sti til topps.

Lengre turer i området er feks. Ranastongi, Høgeloft og Reineskarvet.

God tur! :)

post-3251-133474573939_thumb.jpg

post-3251-133474573967_thumb.jpg

post-3251-133474573996_thumb.jpg

post-3251-133474574022_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan finne endel informasjon her:

http://www.hemsedal.com/index.jsp?SDP_CHANGE_USERLANG=no

Hemsedal har det siste året satset stort på merking av sommerruter, og merket en rekke ruter, satt opp kart og skilt.

Ønsker dere et alternativ til fottur er det fint å padle på Vannan (på veien mot Skogshorn), og små vannene sørover. Kano kan leies av turistkontoret (men ligger ved Vannan, så det er bare å ta med nøklen).

Turen til Skogshorn går ca 1000m rett oppover. Et alternativ er å starte på samme parkeringsplass, men gå opp på Kjølen innover mot Lægeret. Dere får til en rundttur rundt Hunsennvatnet hvis det ikke er for vått. (Da kan Trolla-elva være vanskelig å krysse. Gjelder kun ved stor nedbør). Det kan også være litt vanskelig å komme over myra sydøst for Hundsemvatnet.

Ønsker dere en flat tur, et Blomestølen et fint utgangspunkt for en rundttur innover mot Golsfjellet (Ligger sør for Storevantnet. Avkjørsel fra Panoramaveien). Her er det en blanding av skog, myr og snaufjell. De små toppene i området har forbausende god utsikt.

Hemsedal er også fint for sykling, mange veier med lite trafikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
Trenger turforslag, gjerne med kort rutebeskrivelse for Hemsedal med omkringliggende fjell. Skal på firmahytta en uke med kone og datter på 18 mnd i bæremeis. Gjerne toppturer eller annet fint... :wink:

Tuva fikk sin første 2000 m tidligere i sommer da Snøhetta ble besøkt - far var definitivt mer sliten enn henne etter 7 timer med bæremeisen :?

Harahødn er en flott topp som ligger noen km forbi Tuv i Hemsedal. Kjør til Grøndalen så er det et skilt om jeg husker riktig. Du kan også gå ei løype rundt Harahødn om du vil.

Noe annet som er en flott skitur er hvis du drar opp til Holdeskaret, var der utallige ganger i min barndom. Det er ikke noen spesielle topper, men en fin skitur ikke mer en to mil. Husker ikke akkurat distanse.

Og som alle andre har sagt er Skogshødn veldig fint, men ikke en typisk skitopp da. Du kan ta Panoramavegen fra Vestre Slidre og opp til Skogshødn, eller du kan reise fra Hemsedal.

Noe som også er fint om sommeren er å ta stolheisen opp i skisenteret og gå opp til Totten, det høyeste punktet i Hemsedal Skisenter.

Kljåen er en veldig koselig selvbetjeningshytte i Grøndalen, og jeg tror det er noen koselige topper rundt der. Ca 1 times gange fra parkeingsplassen og inn dit.

Hemsedal er en utrolig fin plass med mange muligheter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.