Gå til innhold
AC6939

Jaktkoie

Det er 3511 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei

Noen som vet om en jaktkoie/hytte i jaktterreng?

Gjerne både uten strøm og vann. Sted spiller ingen rolle.

Takker på forhånd for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er småviltjakt med hovedvekt på rype, med hund.

Har sjekket en del opp med fjellstyrer rundt om men der er fint lite å oppdrive med mine kriterier.

Lite fiskevann i nærheten av hytta og midt i jaktterrenget er jo drømmen. Har hatt en sånn plass i mange år, men nå når jeg har hund

så kan denne dessverre ikke brukes lenger.

Oppland, Møre og Romsdal, Hedmark, Sør-Trøndelag, Sogn og fjordane.. er igrunn åpen for det meste.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har trålet inatur i flere dager nå uten å treffe blink.. De som virkelig er aktuell er jo selvfølgelig opptatt. :)

Litt seint ute i år kanskje, men fikk en ferie uke ekstra :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Du kan forsøke oss på www.villmarkstur.net. Leier ut jaktcamp for rypejakt ved Leinavatn i Indre-Troms.

Dette er ca 49 km inne i fjellet i Indre-Troms i godt skogrypeterreng. Campen består av 2 stk 12-14 mannsv venor gammer med innerduk og ovn + kjøkkenutstyr og feltsenger + 1 stk 15-20 manns venor lavu. Transport til campen med båt langs det 48 km lange altevatn.

Campen ligger 10 meter fra det 18 km lange vatnet Leina. Her jakter en rundt hele Leina og båt finnes i campen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Otto Støver

Et godt tips for deg er å melde deg inn i en JFF forening. Det er en vervekampanje der, så jeg kan godt ta æren og premien for dette :) Der har de en masse hytter i gode jakt-terreng. Disse hyttene står oppført i det oversiktskartet som viser jakt og fiskeområder, der finner du også adresser til kontaktpersoner og lisenser og slikt. Kartene er i 250000 format. Her i nordland er det tre slike kart tror jeg. Søndre nordland, Salten og Lofoten/Ofoten. Du finner dem på bokhandelen. Spør etter jakt og fiskekart.

Her i Salten har vi et godt planleggings-kart på Skjult lenke - logg inn for å se den Bare zoom deg inn, så finner du hyttene og får data om sengeplasser osv. Tidligere var det en link der til en hyttekatalog med bilder, men linken er falt ut. Katalogen finner du her Skjult lenke - logg inn for å se den i alle fall for Nordland sine JFF-hytter.

Dessuten har du faktisk en god del hytter som tilhører Statskog. Du finner dem slik. Gå inn på dette kartet Skjult lenke - logg inn for å se den Velg Bygningsregisteret og velg Zoom inn. du finner da en masse sorte prikker der Statskog har eiendommer. Ved å velge kikkertsymbolet kan du kikke på hva bygningen heter, og du vil da finne noen som er åpne. De andre må du kontakte Statskog for å avklare lånet av.

God jakt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil anbefale deg å kikke på lokale småsteder som feks., www.kvikne.no (se åpne buer i fjellet) og www.vingelen.com, dette er lengst nord i hedmark - topp rypedistrikter. Likedan leier tynset kommune ut både hytter og setre her og der. Folldal har eget nettsted, Oppdal etc etc.,....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3511 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

  • Av AmundJS
   Hei 
   Jeg går på folkehøgskole oppe i Alta og skal gå noen lange turer på ski i vinter hvor det fort blir -20 til - 30 og tenker å skaffe meg noen varme klær. Jeg skal for det meste gå på jakt og dra pulk. Blir med fjellski, så jeg tenker å skaffe en heldress for å holde varmen. Noen som har erfaring med heldress på lange turer i kaldt vær? Eller anbefalinger av dress/klær? Har sett på skuterdresser men finner ikke noe om vekt. Noen som har prøvd å bruke skuterdress på skitur og kan si noe om det? 
  • Av thorn999
   Noen som har forslag til bra norske youtubkanaler som lager videoer av turer, fiske, jakt eller annet innen friluftsliv? 
  • Av HardangerHunter
   Jeg er ganske ny til alt dette med jakt, men interessen har alltid vært der. jeg sparer penger til å ta småvilt prøven. selv om jeg alltid har hatt interesse for jakt og generelt friluftsliv har jeg og stor kjærlighet til dyr. jeg er imot krypskyting, alt ifra elefanter i Afrika til dyr her i Norge. jeg er også lite fan av jakt på truede arter selv om det skulle være lovlig. jeg syntes det blir feil. Mine  ikke jeger og jeger venner ser ut til å forstå dette utmerket, men på Internett er det veldig mange som antar at jegere er kaldblodige svin fordi de dreper dyr. høres det naturlig ut at jeg som er interessert  i dyr og naturen kan gå ut og jakte ?
   ønsker saklige og høflige svar
    
  • Av StineHV
   Hei og hopp,
   Jeg lurer på om noen her kan være greie å drodle litt med meg rundt hvorfor revejakta har blitt så redusert de siste tiårene ?
   Personlig mener jeg at det kan ha en sammenheng med for lite fokus fra foreningen, lokal- og fylkeslag, samtidig som nye jegere i dag har mindre interesse fordi jakt er såpass kostbart at man i hovedsak tenker på jakt av spiselige arter som atraktivt. "Få noe igjen for pengene..." på en måte. Lokallag tilbyr jo revejakt og opplæringsjakt på rev, men jeg synes dette er ganske dyrt, i forhold til hva det bør være - for å opp interessen og holde bestanden nede.
   Skrevet litt om dette på bloggen i dag også. Setter stor pris på tilbakemeldinger da jeg gjerne vil dypdykke mer i denne verden fremover.
   Vil du lese innlegget kan du gjøre det her: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hva skal til for å øke interessen for revejakt?
   /Stine
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×