Gå til innhold
AC6939

Jaktkoie

Det er 3600 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei

Noen som vet om en jaktkoie/hytte i jaktterreng?

Gjerne både uten strøm og vann. Sted spiller ingen rolle.

Takker på forhånd for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er småviltjakt med hovedvekt på rype, med hund.

Har sjekket en del opp med fjellstyrer rundt om men der er fint lite å oppdrive med mine kriterier.

Lite fiskevann i nærheten av hytta og midt i jaktterrenget er jo drømmen. Har hatt en sånn plass i mange år, men nå når jeg har hund

så kan denne dessverre ikke brukes lenger.

Oppland, Møre og Romsdal, Hedmark, Sør-Trøndelag, Sogn og fjordane.. er igrunn åpen for det meste.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har trålet inatur i flere dager nå uten å treffe blink.. De som virkelig er aktuell er jo selvfølgelig opptatt. :)

Litt seint ute i år kanskje, men fikk en ferie uke ekstra :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Du kan forsøke oss på www.villmarkstur.net. Leier ut jaktcamp for rypejakt ved Leinavatn i Indre-Troms.

Dette er ca 49 km inne i fjellet i Indre-Troms i godt skogrypeterreng. Campen består av 2 stk 12-14 mannsv venor gammer med innerduk og ovn + kjøkkenutstyr og feltsenger + 1 stk 15-20 manns venor lavu. Transport til campen med båt langs det 48 km lange altevatn.

Campen ligger 10 meter fra det 18 km lange vatnet Leina. Her jakter en rundt hele Leina og båt finnes i campen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Otto Støver

Et godt tips for deg er å melde deg inn i en JFF forening. Det er en vervekampanje der, så jeg kan godt ta æren og premien for dette :) Der har de en masse hytter i gode jakt-terreng. Disse hyttene står oppført i det oversiktskartet som viser jakt og fiskeområder, der finner du også adresser til kontaktpersoner og lisenser og slikt. Kartene er i 250000 format. Her i nordland er det tre slike kart tror jeg. Søndre nordland, Salten og Lofoten/Ofoten. Du finner dem på bokhandelen. Spør etter jakt og fiskekart.

Her i Salten har vi et godt planleggings-kart på Skjult lenke - logg inn for å se den Bare zoom deg inn, så finner du hyttene og får data om sengeplasser osv. Tidligere var det en link der til en hyttekatalog med bilder, men linken er falt ut. Katalogen finner du her Skjult lenke - logg inn for å se den i alle fall for Nordland sine JFF-hytter.

Dessuten har du faktisk en god del hytter som tilhører Statskog. Du finner dem slik. Gå inn på dette kartet Skjult lenke - logg inn for å se den Velg Bygningsregisteret og velg Zoom inn. du finner da en masse sorte prikker der Statskog har eiendommer. Ved å velge kikkertsymbolet kan du kikke på hva bygningen heter, og du vil da finne noen som er åpne. De andre må du kontakte Statskog for å avklare lånet av.

God jakt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil anbefale deg å kikke på lokale småsteder som feks., www.kvikne.no (se åpne buer i fjellet) og www.vingelen.com, dette er lengst nord i hedmark - topp rypedistrikter. Likedan leier tynset kommune ut både hytter og setre her og der. Folldal har eget nettsted, Oppdal etc etc.,....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3600 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Kikut
   Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
   Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
   Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
   Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
   - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
   - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
   - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
    
   Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.