Gå til innhold
  • Bli medlem

turtagrø-øvre årdal


fjellmoen

Anbefalte innlegg

Hei. Lurer på å gå fra turtagrø via fannaråk-skogadalsbø-ingjerdbu-vetti til øvre årdal. _Er det realistisk å gå denne turen på tre dager inkl reise fra ø.årdal til turtagrø? Er ikkje redd lange dagar, men er litt usikker på tidsbruken over fannaråk. Me er to karar på 40&65 i normalt(ka nå det er...)god form.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Er det realistisk å gå denne turen på tre dager inkl reise fra ø.årdal til turtagrø? Er ikkje redd lange dagar, men er litt usikker på tidsbruken over fannaråk. .

Jeg har bare gått opp og ned til Fannaråken. Dit opp er det jo veldig kjapt og greit med ypperlig sti. D.v.s. at det til Skogadalsbøen burde være en relativt kort dagstur. Hvis dere kommer med bussen fra ø. årdal til turtagrø, passer det vel bra med lunsj på Fannaråken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skulle ikke by på problemer.

Turopplegget kommer litt an på når på dagen du kan komme deg til Turtagrø og om dere skal bo på hytter eller ute? For å komme i gang tidlig fra Turtagrø må du arrangere enten med privat bil eller taxi. Det siste er dyrt. På sommeren går fungerer en minibuss som buss, men jeg tror ikke den går mer enn 1 gang om dagen og da får du ikke en veldig tidlig start.

Om du kommer i gang sent på dagen fra Turtagrø kan du 1. dagen gå opp til Fanaråken og overnatte der. Dag 2 ned til Skogadalsbøen, og dag 3 via Ingjerdbu ned til Vetti og ut til Øvre Årdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Lurer på å gå fra turtagrø via fannaråk-skogadalsbø-ingjerdbu-vetti til øvre årdal. _Er det realistisk å gå denne turen på tre dager inkl reise fra ø.årdal til turtagrø? Er ikkje redd lange dagar, men er litt usikker på tidsbruken over fannaråk. Me er to karar på 40&65 i normalt(ka nå det er...)god form.

Hei,

Jeg gikk akkurat denne turen for noen få år siden. Vi startet ca klokka 8 om morgenen i Øvre Årdal, tok minibuss derfra til Turtagrø (sjåføren var grei og kjørte oss litt videre til starten av veien inn Helgedalen slik at vi sparte noen høyde- og hundremetere). Gikk derfra opp til Fanaråken og overnattet i hytta. Dag 2 gikk vi til Skogadalsbøen (flott hytte!). Dag 3 tok vi en tur-retur til Vormeli (varmt og klamt!). Dag 4 forlot vi Skogadalsbøen og fortsatte ned Utladalen til Ingjerdbu/Vetti og videre til Hjelle og derfra med bil til Øvre Årdal. Vi kunne enkelt ha droppet turen til Vormeli på dag 3 og tatt hele turen på tre dager. Rent bortsett fra Skogadalsbøen - Årdal er etappene korte. Vi vurderte opprinnelig å overnatte på Ingjerdbu og så avslutte neste dag med sjarmøretappen Injerdbu - Årdal, men vi kom frem ganske tidlig til Ingjerdbu, det bodde noen andre der, og været var fint, så vi fortsatte liksågodt til Hjelle der vi ble plukket opp og kjørt til Årdal.

Denne turen kan alle gå - bare ta det litt forsiktig i bakkene opp og ned fra Fanaråken for å spare knær. Både Fanaråken og Skogadalsbøen er opplevelser i seg selv - hver på sin måte. Hele turen foregår i fantastiske omgivelser med Hurrungane like ved. Ikke er det spesielt mye folk rundt, heller, i hvertfall ikke i september da vi gikk. På turen opplever dere enorme mengder stein og skitne breer (Fanaråken), gamle setre og rop fra rovfugl, ville elvedrag og høye fosser, gammel furuskog og trange daler. Selv med dårlig vær er dette en knalltur.

PS: Bildet mitt er fra stiene over Vettismorki der gamle furutrær (som sannsynligvis gikk fløyten pga fluoridutslipp fra Årdal Verk) har blitt benyttet som trinn i myrene. Veldig behagelig og sjarmerende.

God tur!

Trond Erik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.