Gå til innhold

Om klubben

En diskusjonsklubb for de av oss som setter oss mål for turer eller andre fysiske utfordringer i hverdagen. Alle kan bli med, men kun medlemmer kan delta i diskusjonene.

 1. Dette er nytt i klubben
 2. Da var jeg i mål! - desemberuteovernattingen ble tatt natt til i dag, ved toppen av Olsokfjellet Tolv punkter i kartet med tall som i månedsnr: https://kart.gulesider.no/m/1Gvxa Var litt mer vind enn jeg ventet, så jeg la meg ganske nær en skjæring for å få litt skjerming, og det funket de greit nok til at jeg fikk sove. Temperaturen var nede i -2°C som er lik TLim på soveposen min, og det gikk greit med ullundertøy innerst, og bivybag ytterst - og et par Jysk fløffytøfler på føttene. Slet faktisk mest med kameraet på denne turen, fikk ikke ett eneste skarpt bilde på turen oppover i går kveld, og begynte å lure på om jeg var blitt skjelven og nervesvak. Det viste seg imidlertid at da jeg stilte inn brennvidden for bildestabiliseringen (brukte et helmanuelt Voigtländer 25/0.95-objektiv) hadde jeg bommet og og lagt inn 500mm - så alle feil ble kompensert 20 ganger mer enn de skulle... Oppdaget det i morges, så da friskmeldte jeg meg selv, og noen bilder ble det også Denne utfordringen var ikke ment å være spesielt vanskelig, den skulle fungere som et spark bak når sofaen ble for god og dørstokken for høy - og til det har den vært glimrende! Dersom jeg skal gjøre noe liknende et annet år, tror jeg at jeg kanskje øker vanskelighetsgraden litt og legger til noen regler som tvinger meg utenfor de områdene jeg oftest går i - her har jeg jo halvparten av turene innenfor en drøy time fra leiligheten... (I selvrettferdighetens navn skulle tur 9 egentlig vært i Hurrungane, men regnet bort derfra ) Da er det vel bare å begynne å spekulere på en eventuell 2019-tråd - tror det må bli en slags blandingstråd uten et gjennomgående tema som i år. Får se hva det blir til - ut skal jeg da også, i alle fall
 3. Kjell Iver

  Kjell Ivers mål for 2018

  Ja, jeg må vel kanskje legge lista litt høyere neste år.. Sette meg et mål jeg ikke klarer Tror jeg må ha med noe om gjennomsnittshøyde også der..
 4. Gratulerer! Håper å se en "Utfordrings-tråd" fra deg i 2019 også
 5. Kjell Iver

  Kjell Ivers mål for 2018

  Årets mål med 100 topper er nådd for min del. Selv med såpass mange turer, når jeg ikke opp til bunnen av listen en gang. (Det er ei dame som har 465 toppbestigninger til nå. Utrolige greier) Fjellene har fåt mye snø, og det har stedvis vært tunge turer i det siste. Og så er det elementære ting som å huske gamasjer og klesskifte... Skiene er jo snart et godt alternativ.. Hilstadfjellet hadde mye snø og ingen hadde gått før meg. Våt snø på en bro, og jeg falt så lang jeg var. I samme øyeblikk som jeg falt visste jeg at stavene ville knekke. Det var min samboers staver, helt nye, så der fikk jeg plutselig anledning å kjøpe en julegave til henne som hun jo nå virkelig trenger! Stavknekk er bedre enn lårskade for min del - hadde et par slike lårskaderforrige vinter, og jeg syns jeg kjenner det enda. Jeg har fortsatt en uke ferie igjen, og jeg har 2 fjell som er krevende og som vi normalt ikke går på nå, men som jeg satdig vurderer å tråkke meg opp på. Truger er et alternativ for meg der.
 6. Kjell Iver

  Kjell Ivers mål for 2018

  Jeg har nå kommet opp i 91 bestigninger og målet for året som er 100 er innen rekkevidde. Min innsats er ikke stor i forhold til de andre, men det av og til får man ganske fine turer. Fjell på bare 300 høydemetre kan se ganske spenstige ut fra rette vinkel. Dagens tur gikk til Holmshatten - en flott topp i Bindal på 620 meter - rett fra ferjeleiet.. Flott ustikt mot nord..
 7. Da er post nr 9 av 50 tatt. Siden mange av postene ligger utenfor mitt normale område, prøver jeg å ta de når jeg tilfeldigvis er i nærheten. Nå var jeg på Roa, og posten var på Grua. Store skilt, men hva de gikk til var borte. Lokal Gulmerking. Målet var en strammestasjon til en gammel taubane. Selve treverket til loddkassene var borte. Som ofte på slike poster, går du en vei opp, finner en god sti som du tar hjem😇 De forskjellige karta gir forskjellig info. Ikke like lett å velge helt rett når du ikke er lokalkjent. Flott høsthimmel på vei hjem.
 8. Da er post nr 8 av 50 tatt, og jeg er over halvveis til bronsemerke på 15 poster. Mye tåke i dag, her skal du se hele Ringerike🙈, Gapahuken på Borgersetera er kjent for flott utsikt. Vått å gå også mange plasser hvor du kunne gå med tøfler i sommer. Da jeg kom ned i bygda hang tåka over kanten på Nordmarka. Men OK temp på 9-10 grader.
 9. Da har jeg tatt post nr 7 av 50. Det ble fiskebu ved Øyangen. Den var veldig lett å finne. Men halve taket er utett, så denne blir ikke gammel.
 10. Novemberuteovernattingen er nå på plass! Og akkurat som i oktober, ble overnatting samtidig med varmerekorder i Hordaland. Da jeg syklet på jobb i går, var temperaturen rundt 16 grader, og jeg var iført t-skjorte og shorts Etter jobb ble det en hastig middag, kjapp pakking av sekk (12,5 kg) og vandring i retning Damsgårdsfjellet til en plass der jeg har overnattet minst to ganger før; en nattinaturen i minitelt (2015), og en testnatt under TarpPonchoen (2016). Drøyt to kilometer med stigning tok ca 40 min, og siden jeg startet litt etter solnedgang, måtte jeg på med lys da jeg satte opp teltet - hadde greid meg uten fram til da, selv om månen var fullstendig fraværende på stjernehimmelen. Da jeg skulle rigge til kameraet (der jeg faktisk hadde husket å lade batteriet), viste det seg at jeg hadde gjort samme forbaskede feil som på januaruteovernattingen - minnekortet sto igen i PC-en! Dermed måtte jeg improvisere så godt jeg kunne med lykter og en mobil med lengste lukkertid 1/6s og crappy bilder over ISO200... De ble få og ikke gode. Ble litt kveldsmat (pølser, ost, en boks øl, rundet av med frukt og mørk sjokolade), og sitting utenfor teltet for å se på stjernehimmel og lufttrafikk, dansende hodelykter i fjellene rundt meg, båter på en nesten blikkstille fjord, og hilsing på de få som dro forbi "tomta mi" Etterhvert ble det kjøligere og disig i luften, og da trakk jeg inn i teltet - det er ren luksus å ha plassen i et tremannstelt helt for seg selv: Hadde stilt mobilen på ringing kl 06:20 da jeg la meg, men etter å ha sjekket yr ifm at jeg måtte ut å lense i 2-tiden på natten, stilte jeg den en time tilbake - det så ut som det kunne komme regn tidligere enn før meldt. Det stemte godt, da mobilen ringte, var regnet ventet kl 0600 - og jeg fikk pakket nesten alt på de 40-minuttene etter at jeg ble vekket. Ble noen få regndråper på teltet mens jeg rullet det sammen, som ellers var knusktørt - disen var forsvunnet og vinden hadde økt på ila natten, og ventilert vekk kondensen på innsiden av ytterduken som lå der i godt monn i natt. Kom meg greit ned og hjem i lys fra hodelykten. Valgte den lette skalljakken og det var ikke dumt siden det småregnet hele veien hjem - men ikke så mye at det ble sleip og glatt, heldigvis. Kjapp kattevask og så var jeg på tur til jobb, en time før jeg hadde planlagt (men på en annen side nøyaktig som vanlig). Nå kan jeg ikke tro annet enn at det må noe skikkelig uflaks til om ikke 2018-utfordringen går heeeelt i mål - en utenatt i desember gjenstår, det blir bra!
 11. Da har jeg tatt post nr 6 av 50. De har vært snille å satt opp et skilt, slik at du tar av riktig. Men litt knotete på slutten allikevel. Hjalp en familie med å finne den. Skal du ned til den trenger du litt tau. Ble først besteget i 1993. Har vært 36 meter unna på turen rundt Tyrifjorden uten å vite om den. Rødt er i dag, blå var i mai.
 12. Da er jeg kommet til spålen naturreservat hvor Janhula ligger, han ble kaldt fleskelars og hadde to huler, dette er vinterhula. Min tur nr 5 av 50. Fant hula til fleskelars, eller Jan som han egentlig het. Lav inngang Rart å tenke på at det har bodd noen her.
 13. Jadda! Oktober-overnattingen er jaggu i boks, like ved Liatårnet, den høyeste toppen i Fjell kommune: Etter 30 døgn med over 660 mm nedbør her i Bergen, fikk vi et par døgn uten nedbør og sommertemperaturer, før det er på'n igjen - denne helgen skal det visstnok komme opp mot 180 mm... Uansett, jeg fikk tatt i bruk godværsdøgnene til å ta en uteovernatting og holde utfordringen min høyst levende. I går dro jeg rett fra jobb med ferdigpakket ryggsekk (i underkant av 13 kg inkl mat og vann) til parkeringen ved Fjell festning, og la i vei oppover i firetiden. I shorts og t-skjorte 😎 I stedet for å vrenge til høyre da jeg nærmet meg toppen, tok jeg til venstre og gikk opp til toppen like nordvest for Liatårnet. Hadde en tanke om at jeg kunne få litt ly fra den sørøstlige vinden der, og satte opp Golite Shangri-La 1. Vinden økte på mens jeg satte opp, og i kastene var den såpass kraftig at jeg ble litt skeptisk - røsket skikkelig i teltet, og pluggene hadde ikke godt grep i lyngen. Tok derfor en rekognoseringsrunde for å se etter bedre alternativer ved toppen, men det ble enten våt myr eller enda mer vindutsatt. Siden værmeldingen meldte en halvering av vindstyrken mot natten, bestemte jeg meg for å gjøre det beste ut av den plassen jeg hadde - spikket noen lange "plugger" av noen greiner og sanket noen steiner på 2-4 kg for å holde plugger/fester på plass. Det holdt fint gitt og i ti-elleve-tiden begynte vinden å løye betraktelig, det ble lett dulting istedet for røsking. Jeg hadde droppet å fyre opp gassbrenneren i det knøttlille teltet mens vinden sto på, og hadde spist meg såpass mett på det medbrakte "koldtbordet" at jeg rett og slett ikke gadd å styre med det da det ble forhold for det. Da var det heller tid for litt surfing på mobil og lytting på DAB-radio, før søvnen tok meg. Natten forløp rolig, selv om jeg nok hadde god bruk for øreproppene - det var fortsatt et og annet vindkast som fikk duken til å blafre. Måtte selvsagt ut mitt på natten for å lense, det var varm luft og strålende stjernehimmel I sju-tiden brøytet lyden fra mobilalarmen seg gjennom øreproppene, og etter å ha hørt morgen-nyhetene og økende vind utenfor, rullet jeg sammen liggeunderlag og pute, og stappet de og soveposen ned i pakksekkene sine. Deretter åpnet jeg teltet og gikk ut, og kunne se over på morgenrødmen i øst. Pakket ned resten og gikk nedover mot bilen rundt soloppgang for å komme meg på jobb i rimelig tid - og måtte stoppe to ganger å ta av klær fordi det ble så forbasket varmt. Hjernen min hadde ikke skjønt at lufttemperaturen lå på 17-18°C og istedet tenkt "oktobermorgen=kaldt", og hadde følgelig insistert på mye varmere klær enn kroppen likte Var på jobb i nitiden, veldig godt fornøyd med å ha fått til en tørr og flott overnatting i denne syndeflodsperioden
 14. Virkelig kult å lese, @Bendikb - hjertelig takk skal du ha! Håper du gir oss et og annet ord/bilde om hvordan det går i 2019, det vil i hvert fall jeg gladelig følge interessert med på - og lykke til
 15. Takk for inspirasjonen! Har selv utfordret meg selv etter å ha lest denne tråden til det samme, ha minst 1 overnatting ute i naturen 1 gang hver måned i 2019. Dette blir spennende!
 16. Utfordringen har blitt mer utfordrende, merker jeg Ting går tråere. Heldigvis er forklaringen enkel: Været. Fra januar til juli gikk utfordringen på skinner for finværsvandreren - men august og september ble det småhektisk på slutten av måneden, som de høye blå søylene til høyre gir et hint om. Ventet forgjeves på kombinasjonen oppholdsvær og fri fra jobb. Og nå litt ute i oktober har det i de siste 30 døgn regnet 562 liter - FEMHUNDREOGSEKSTITOLITER - på hver eneste kvadratmeter telt- og tarp-tomt her... Man snart blir det oppholdsvær (jaddda!?) - og utfordringen lever fortsatt Og man kan jo håpe at ettersom fjorårets Okt-Nov-Des var skikkelig våte, så må årets - for balansens skyld - bli fine og tørre? Egentlig er det jo ikke veldig viktig - i mål skal jeg uansett, spørsmålet er bare hvor komfortabelt og lett det blir å komme seg dit
 17. Kjell Iver

  Kjell Ivers mål for 2018

  Som turnusarbeider går denne friperioden ubønnhørlig mot slutten, og jeg kan gjøre opp status med 76 bestigninger til nå i år. Målet er minst 100 Dagens tur til Torghatten var usedvanlig vindfull, med alle 4 årstider på samme turen. Det legger seg snø i fjellene og temperaturen er lav til årstiden. Det er fortsatt grønt på trærne, så det er hardt å være trær i all denne vinden. Jeg har ellers brukt mye tid i arbeid for fellesskapet. Var en tur på et høyere fjelltrimfjell (Ørtind) og festet skiltet på toppen med wire. 759 meter opp. Var også en tur og så etter en tørrere sti opp til et annet fjelltrimfjell (krokneshesten). Blir kjent på mange plasser om ikke annet. Jeg kommer til å poste i denne tråden når jeg går fjelltrimfjell fremover.
 18. Det er litt artig å følge et slik prosjekt, litt lettere å se helheten når det blir samlet slik.
 19. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-09-21) I går ettermiddag sjekket jeg langtidsvarselet og ble litt bekymret for når jeg skulle ta "september-uteovernattingen" min - neste helg forsvinner til andre aktiviteter og været fremover så ublidt ut. Men natt til i dag så faktisk ikke så verst ut Men siden jeg skulle på jobb, måtte det bli så nært at det er borderline juks - og det ble like ved den gamle kanonstillingen ved Noven på Laksevåg (Link). Gikk oppover dit like før solnedgang i sildrende regn, fikk satt opp tarpen, og lagt liggeunderlag og sovepose i bivyvagen. Brukte dunsoveposen, så jeg ville beskytte den litt ekstra mot villfarne vanndråper. Burde brukt syntetsommerposen min i stedet, det ble et hakk for varmt med dun i bivy. Været gikk i bølger mot midnatt, fra yr til slåregn og fra svakt vinddrag til kraftige kastevinder - men så roet både regn og vind seg, og søvnen la sitt roende teppe over meg. Crappy bilder, sorry. Våknet av mobilalarmen like før kl 6 i morges - da var det oppholdsvær og så å si vindstille En drøy halvtime senere var jeg hjemme, og da jeg kjørte mot jobb etter en kjapp kattevask, var det jaggu begynt å regne igjen. This is Bergen calling. Men veldig fin timing for min del, da - og nå er jeg 75% i mål her (Ellers tror jeg at jeg kommer til å ta de - forhåpentligvis - tre siste postene ifm 2018-utfordringen min over i Klubben "Utfordringer" (Link), og i tillegg kopiere over relevante poster fra denne tråden dit. [DONE!])
 20. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-08-26) Da jeg utfordret meg selv til å ha minst en uteovernatting i hver måned av 2018, trodde jeg at August var en måned som ville "gå av seg selv". Men neida, trønderferiens tilgang på hus, hytte og feriehus pluss noen sammentreff gjorde at jeg ennå ikke hadde overnattet ute med bare noen få dager igjen av August - da måtte det bli en helgetur nærmest uansett vær for å holde utfordringen levende Turen gikk fra Hausdalen i går ettermiddag, med teltovernatting ved Vetlabrekkvatnet og tur til toppen av Svinningen (842 moh) i morges: Hadde shortsvær da jeg startet fra Hausdal i 17-tiden, men det var regn i luften da jeg begynte å sette opp teltet en time senere. Så fulgte en time slåregn, før jeg kunne gå ut å feste bardunene, og ta en øl i kveldsolen. Byger og sol vekslet utover kvelden, jeg prøvde fiskestanga litt uten hell (trengte jeg egentlig fiskekort der, mon tro?) rundt solnedgang, før jeg til slutt tok kveldsmat i form av ost og vin. Sov som en stein etterpå - har ennå ikke hatt en dårlig natt i dette teltet Neste morgen var det opp kl 8 for å ta turen opp på Svinningen (https://no.wikipedia.org/wiki/Sveningen) - men starten ble utsatt til kl 9 - det var en morgenbyge som måtte få gjøre seg ferdig først... Etterpå ble det fint shortsvær, og turen gikk oppover. Til tross for ganske synlig stier og småvarder, greide jeg å ta feil i et stikryss - men skjønte det etter 100 m og gikk tilbake. Flott utsikt mot Sydpolen, den ryggen har jeg gått opp et par ganger - den virker seig og uendelig når man går der, men plutselig er man på toppen. Litt sånn var det med Svinningen også Litt dumt at skodden ankom samtidig med meg på toppen, jeg har den beste utsikten til gode - det må nok bli en tur til: Turen ned gikk helt greit, selv med litt skodde øverst - det var vel èn gang jeg måtte opp med telefonen for å få bekreftet at jeg var på stien jeg hadde fulgt oppover. Da jeg kom ned til teltet, tok oppholdsværet som hadde vart hele turen en ende. Tok lunsj i teltet, slappet av og fulgte med på skyene når jeg kunne forvente en ny lang oppholdperiode - nok til å pakke ned leiren og gå ned til bilen. Slo til en gang før kl 15, og det gikk radig og greit Og August-overnattingen er i boks
 21. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-07-07) Ikke helt innertier sånn rent tematisk på fjellforum.no dette innlegget, men hallo; det inneholder noe som likner et telt Så det så. En gammel kompis inviterte på tur med snekken sin, en 24 foter med marsjfart på bedagelige 6 knop. Vi avtalte å starte fredag etter jobb - og selv om været da var dårligere enn meldt tidligere i uken, var vi ikke pinglete nok til å avlyse. Jeg øynet muligheten for at den første juli-overnattingen kunne finne sted på en øy langt ute i havgaper - Hissøya (Link) på vestsiden av Sotra. Det var såpass nordavind når vi startet fra Bergen i nordlig retning mot Solsviksundet, at vi funderte på å endre plan og finne et annet overnattingssted - men som vanlig når det er nordavind sommerstid; den stilner hen mot kvelden. Så vi ankom smilende Hissøya i ti-tiden på kvelden, tidsnok til at vi fikk tatt en tur der jeg fant meg en fin plass å sette opp Trailstar-en, før vi returnerte til båten for et glimrende biffmåltid med joviale mengder velsmakende fluider. Sånn i ettiden tuslet jeg lettere bedugget med hodelykt mot min overnattingsplass med utsikt, mens kapteinen ble igjen på skuta og overnattet der. Sov godt inntil solen vekket meg i sekstiden, tok på sovemaske og sov et par-tre timer til. På formiddagen hadde vi en rådslagning om vi skulle ta sjansen på å gå videre sørover, og etter tips fra en kjentmann vi kom i prat med, la vi avgårde. Var to strekninger på ca 1 nm hver der vi fikk kjenne på storhavets luner (ved et tilfelle ble det litt uplanlagt redistribusjon av løst materiell og personell) - men det gikk bra Og for å unngå eksponerte strekk, gikk vi inn i alle muligheter for "indre led" vi kunne finne - spennende trangt/grunt og mange perler å oppdage der. Da vi kom til Glesvær ble det middag på kafeen, før ferden gikk ned Austefjorden og så mot Bergen - en flott tur på rundt 60 nm til sammen (Link).
 22. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-06-09) Månedsuteovernatting i juni er herved i boks Det ble Gullfjelltjørnane denne gangen: Startet fra parkeringsplassen i Hausdalen på ettermiddagen og gikk til oppstigningen av Sydpolen (Søndre Gullfjelltoppen), tok halvannen time oppover den drøye stigningen. Mer snø enn ventet mot Gullfjelltjørnane, men ingen problem. Fisket meg et stykke rundt det største - vurderte en vading for å komme over et sted, men vatnet var såpass iskaldt at jeg feiget ut og fortsatte rund baut til jeg fant en teltplass med skygge fra øst. Null fisk, null napp. Fikk satt opp innerteltet på Golite Shangri-La 1, ytterteltet fikk ligge i sekken - og oppsettet ble feiret med ost, fenålår, rødvinspølse og selvsagt rødvin. Noe skal man unne seg når man ikke får "gjøre opp ild" på snøflekkene Solen nådde teltet i halvnitiden neste morgen, og selv om jeg sto opp, var det labert tempo i leiren til nærmere lunsjtider - det var Dab-lytting og lesing, litt bruk av fiskestangen, tørking av sovepose (en hektisk aktivitet, som alle vet). Rundt lunsjtider hadde jeg pakket sammen og begynt på returen - med mål om å dyppe sluken i de andre tjernene og å få sett nærmere på Gullfjellfossen, før turen gikke nedover mot bilen. Slukdyppingen gikk litt som forventet - null fisk, null napp - på hele turen langs tjernene så jeg ikke et eneste vak. Kanskje bare et rykte at det er fisk her, så folk kan oppleve det kontemplative ved å sitte i vannkanten og kaste en sluk utover vann og dra den inn igjen? Ikke dumt dét, men ta med mat! Etter at "fiskingen" var over, gikk turen via Gullfjellfossen tilbake til standardløypa i Gullfjellet, som viste seg å være befolket med prustende folk med startnummer på brystet - hadde ikke fått med meg at "Gullfjellet opp" gikk i dag. Heldigvis var det ikke lange biten jeg gikk mot strømmen i løypa - etter Korketrekkeren brøt jeg av mot Toro, og fulgte ryggen nedover mot Brekkedalen, og så til parkeringsplassen igjen. En flott tur i et vær vi begynner å bli bortskjemt av
 23. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-05-14) Tenkte egentlig å prøve meg på en overnatting på Heilhornet, men en kald og bister nordavind hele dagen fikk meg til å senke ambisjonsnivået - det ble en overnatting på Vattafjellet, kommunetoppen i Vikna Selvsagt løyet vinden da det nærmet seg solnedgang, så det kunne nok gått fint med den opprinnelige ambisjonen - men det ble da trivelig denne turen også Det ble en IPA for å feire oppsetting av teltet, en nydelig solnedgang, lytting til mygg og orrhaner utenfor samt til DAB-radio, og en morgenkaffe for å feire at den nye soveposen funket så godt som håpet (jeg var skeptisk til at jeg fikk luftet vekk nok varme, men det gikk helt greit): Ellers vil jeg gjerne få uttrykke at de som måtte mene at Orion ikke er et pent telt, kan gå å ta seg en bolle :
 24. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-04-02) Da er April-ute-overnattingen i boks allerede Denne gang på Storhaugen (nåja, like under toppen av den), en liten avstikker fra "Over vidden"-løypa i Bergen. Gikk opp fra Fløyen via Blåmanen og Rundemanen i strålende vær, og lagde meg litt mat da jeg kom til Storhaugen en time før solnedgang, hvorpå "tomten" for bivybagen ble lokalisert: Deretter var det bare å få ting på plass før solen forsvant. Tok et oversiktsbilde der jeg burde hatt lys på bivyen (til høyre i bildet, ser kanskje staven?): I morges var himmelen atskillig mindre ren da jeg våknet (etter urolig søvn pga en verkende hofte). Lagde en kopp morgenkaffe, og pakket deretter sammen - da jeg dro, fikk jeg en snøbyge i hodet, og varden på Storhaugen kunne så vidt skimtes bak meg. Og skyene bak Ulriken var skikkelig mørke, så jeg tok banen ned og dro hjem. Et par timer etter at jeg kom hjem, var været atter pent - og jeg kunne notere meg for den fjerde månedovernattingen vel utført
 25. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-03-11) Da var det tid for mars-overnattingen i årets utfordring til meg selv - de to foregående måneder ble gjort med bivybag, så denne gang var det på tide med litt mer luksus - skikkelig telt. Litt tyngre sekk enn de tidligere turene, men ikke mer enn 16 kg likevel. Brukte en time fra Kringsjå over Holefjellet og opp til toppen av Gravdalsfjellet. Der var det kram snø, så det gikk fint å tråkke til en flate for teltet. Har aldri satt opp Exped Orion 3 UL på snø før, men det gikk riktig fint med snøplugger og snøanker/-poser. En annen "debut" var den nye dunjakken (Link) - den var skikkelig god (spesielt når jeg skulle ut av den varme soveposen neste morgenen var den helt super å gli inni som en slags abstinensdemper) Slappet av litt utpå kvelden med en bok og litt mat, tok en siste sjekkrunde ut og la meg til for å sove. Natten forløp rolig utenom et naturlig ærend, og siden det var meldt vindstille omkring 0°C med overskyet vær, forventet jeg en del dugg/rim om morgenen - men teltet var så å si knusktørt da jeg våknet . Hjalp sikkert godt at det var ganske stramt spent opp og de vidåpne ventilasjonsåpningene i endene var nok heller ikke feil. Lagde meg en kopp kaffe før jeg stappet ting og tang i pakkposer, tok ned teltet og stappet ryggsekken full igjen. På tur nedover mot Nipedalen stoppet jeg ved Viggohytten og tok en kopp kaffe - jeg var litt tidlig ute, så det ble ingen vaffel. Måtte dra på litt tempo for å rekke bussen jeg hadde blinket ut fra Nipedalen, og rakk den svett og varm. Hadde egentlig ikke trengt å stresse sånn - jeg ville gjerne unngå et snøvær som var meldt, men da det endelig ankom gjorde det svært lite utav seg, kunne jeg konstatere fra hjemmets lune rede. Nå må jeg begynne å tenke på hvor en trivelig April-overnatting skal finne sted
 26. (Kopiert fra "Hvor har du vært på tur i dag"-tråden, 2018-02-02) Jepp, det gikk kjapt, gitt! Har mange ganger gått hjemover fra jobb over Lyderhorn, nå har jeg også gått til jobb over heksefjellet - med innlagt overnatting. Gikk opp i strålende måneskinn fra Nutec/Gravdal og var på toppen litt over kl 2300. Tok en stopp midtveis for et bilde vestover, med Askøybroen og med Sotra/Øygarden helt ute mot horisonten: Nordavinden på toppen var kraftigere enn jeg hadde tenkt meg, og jeg gikk derfor et stykke nedover på sørsiden til et lite platå i nedstigningen. Der slang jeg ned bivybag, liggeunderlag, sovepose og pute, og satte opp fotostaven sånn at jeg kunne henge opp bivyduken i den: Rakk noen få håndskjelvende dårlige bilder til før batteriet på kameraet sa takk for seg Det har for øvrig dukket opp en tydelig pixelfeil på det, en knallrød prikk på alle bildene - det er vel en ganske bra unnskyldning for å lete etter et nytt MFT-kamera (jada, jeg vet at det er en korrigeringsfunksjon et eller annet sted dypt nede i menyene, meeen...)? Litt is i vannflasken i morges tyder på at det var en blå eller to i natt, men frøs ikke. Kunne gjerne gått litt lenger vestover før jeg slo leir, nordavinden "rundet hjørnet" på hornet og greide å lage en del blafring hos meg - men sånt må man jo bare leve med Så da har det jaggu blitt to soveposemånedsluftinger på under en uke, slett ikke verst
 27.  
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.