Gå til innhold
  • Bli medlem

Padle Bygdin- Fondsbu denne uka? Inspill?


Anbefalte innlegg

Jeg kommer til å ta med begge unga på 8 og 5. Litt usikker på plassering av femåringen, han har pleid å sitte i bakre skott. Vurderer denne gangen separat kajakk til han og heller taue. Åtteåringen får egen kajakk. Velger Bygdin fremfor Gjende mtp sikkerhet.

 

-Hvordan "oppfører" forventet værmelding seg på Bygdin kommende uke?

-Er det mobildekning langs vannet Bygdin-Fondsbu?

-Tips til fine teltplasser langs vannet der? (Ikke gått strekket tidligere)

-Er det verdt å utstyre femåringen med egen fiskestang?

 

Har enda ikke landet på avreise, men har begynt å pakke allikevel..;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg ville ikke padle med så små barn på Bygdin. Får du vind fra øst eller vest blir det ganske røft, og iskaldt vann. Ikke et vann jeg ville ha barn i egne kajakker, til nød foran i en dobbelkajakk med spruttrekk.

Padlet Bygdin-Torfinnsbu i fjor. Flott tur. Vil tro mobildekningen er ganske sporadisk. Synes å huske at det var dekning på Torfinnsbu.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! :)

 

Unga er veldig turvante, og jeg tror Bygdin er "innafor" også for dem mtp både turglede og sikkerhet. Jeg ville ikke satt fast ungen med spruttrekk med tanke på en evt. velt. Dobbeltkajakk som eneste voksen på tur, ville jeg heller ikke valgt pga håndterbarhet ved (nød)ilandstigning, ved velt og evt egenredning av både meg og barn. 8-åringen er kapabel til padleturen (har egen kajakk og tørrdrakt, god padler, kan egenredning mm), femåringen er jeg mer usikker på, får ta et par "testturer" med han i egen kajakk. Og så følger vi selvfølgelig land, for unga må kunne springe litt innimellom i pausene. ;)

 

Nå ble det til at vi valgte ei uke i Rondane i stedenfor, padlet ned Grimsa og deretter ned Atna til Atnasjøen. Åtteåringen hadde egen packraft, femåringen satt på med meg. Høy vannføring, tøffere stryk og mer strøm en ventet, gjorde det til en spennende tur, men vi har ikke gitt opp Bygdin enda! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

No det gjelde vind paa Bygdin er det etter sigande slik at det bles fraa vest paa morgonen og fraa aust om kvelden.

Dette blei meg fortalt av ein med lokalkunnskap.

Det er vel ikkje absolutt, men det stemte godt daa eg var dar .

 

Og det med kalt vatn kan eg stadfeste  :-)

 

Det er fint aa telte ved Torfinnsbu.

Telta elles paa eit "nes"/flate under "Hoystakkane" paa nordsida ikkje so longt aust for Eidsbugarden.

Fin plass om ein startar seint fraa vest. (men faar daa motavind :-)

 

Beklagar engelsk tastatur her ,  manglar nokre av dei 3 siste....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har padlet både Bygdin og Gjende, og jeg må si at det er ganske kjedelige vann å padle. Vinsteren er mye finere, og der finner man lettere en strand med le for bølger og vind.

Jeg må si jeg er skeptisk til planene om å padle de vannene med en åtteåring og en femåring. Får dere det skikkelig tøft, så er det nesten nok å berge seg selv. Går åtteåringen rundt i krappe bølger, så har du ikke sjanse til å passe på femåringen mens du hjelper.. Bølgene i sånne innlandsvann blir høye og krappe, og har man kommet på feil side av vannet i forhold til vinden, så er det nesten umulig å krysse.

Skal du padle Bygdin ville jeg gjort det før magasinet er fullt. Da er det lettere å finne steder å lande om det skulle blåse for mye.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig. Ikke noe sted å padle med barn. Har padlet både Bygdin og Gjende. Interessant å høre om Vinstervann. Har alltid hatt lyst til å ta en tur der med kajakk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for tilbakemeldinger og tips. 

 

Kort om hva vi endte opp med:

 

Etter Rondaneturen, pakket vi bilen fullt av kids og kajakker og stæsj, breutstyr og packrafter og satte avgårde mot Jotunheimen. "Vi" ble to unger, mann og 30-uker gravid kone, jeg reiste ikke alene med barna denne gangen.  Løse planer var å 1) padle pakcraft innover Mjølkedalsvatnet 2) Padle Bygdin i kajakk 3) ta Galdhøpiggen over breen mm. Plan 1) forsvant da Mjøledalsvatnet fortsatt var islagt (på tross av at senorge meldte om barmark i hele området :P ) og alternativet om å ta Bygdin fra Fondsbusiden ble samtidig skrinlagt pga mye vind/regn fra "alle" kanter. Vi dro videre og hadde diverse Jotunheimenavstikkere blandt annet inn Dumdalsgrottene før vi besteg Kyrkja fra Leirvassbu. Femåringen (fylte fem i år) gjorde en kjempeinnsats, og var totalt uredd opp eggen på Kyrkja. (Angrer vel egentlig på å ha introdusert han tik klatring/klyving "-Jei ESKER å kjatre i bjatte fjellet!" ) Galdhøpiggen gikk som en lek like etterpå, første gang på bre for begge kidsa, gikk opp på forventet "voksentid". (Lagde eget taulag pga aldersgrense på føring). Vi venter straks sistemann, og vi var både spent på telting, grottevandring og klyving for ei dame 30 uker gravid, men det gikk over all forventning. (Padling vet vi fra før er innafor. ) Diverse andre småavstikkere i Jotunheimen gav mersmak, før  vi dro videre.  Kikket på værmeldingen hele tiden om det skulle dukke opp en åpning for kajakkturen vår, men det var meldt mye vind og regn stort sett hele tiden. Stoppet ved Gjendesheim for å sjekke ut vind og vær, men gav blanke i all motvinden, og dro til Bygdin for å se det an. Men nei. Ingen heldig åpning værmessig der heller. Så da gikk vi opp Bitihorn før vi satte kursen mot Langsua Nasjonalpark. Veldig gravid dame merket godt bilkjøring og de siste nettene i telt i korsryggen, så da ble det seng på Liomsenter som siste stopp før hjemreise. 

 

Vi har mye erfaring med padling på innlandsvann ift krappe bølger og lumsk vind, begge ungene hadde med egne tørrdrakter. Åtteåringen padlet mye i desember i fjor før isen la seg her, og er godt vant til padling i sludd og med is på kajakken, og sikkerhet og forsvarlighet vurderes fortløpende. Kajakkene ble med hele runden, men ble ikke brukt som planlagt, så vi får ha det til gode. Jeg er helt enig i at Bygdin ser kjedelig ut, Gjende hakket mer spennende. Vinstervatnet skal jeg ha i bakhodet til senere. Takker for advarsler og gode råd, jeg vet det ikke er "standardtur" med barn ;) men uansett padling eller ikke ble det noen innholdsrike og opplevelsesfulle dager "Jotunheimen rundt". :D

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.