Gå til innhold
  • Bli medlem

Mat tips for 4-5 dagers kano tur i påska


Stig Erik Olsen

Anbefalte innlegg

Jeg og en kompiss skal på en 4-5 dagers kano tur i påska men sliter med og finne på hva jeg skal ha med som mat.

 

Havner alltid på posesupper som egentlig er ganske dårlig mat. 

 

Eneste jeg vet er at jeg skal ha møllerens havregrøt porsjonspakke med smør og syltetøy til forkost.

 

Noen som har noen forslag? Spiser så si alt, men har lett for og reagere på melk, så helst ikke inngå det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis fantasien ikke strekker til så syns jeg alltid diverse frysetørket er fint, enkelt og godt.

I kanoen har man jo gjerne god plass, så da kan man jo ta med hva som helst. Skal det tilberedes over bål eller primus?

Reinskav med sopp, løk og fløte er en klassiker på dag 1 for meg. En helstekt entrecote i folie på bålet med hvitløk og potetmos duger også. Litt sterke, gode chorizopølsee og potetmos er et enkelt måltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis fantasien ikke strekker til så syns jeg alltid diverse frysetørket er fint, enkelt og godt.

I kanoen har man jo gjerne god plass, så da kan man jo ta med hva som helst. Skal det tilberedes over bål eller primus?

Reinskav med sopp, løk og fløte er en klassiker på dag 1 for meg. En helstekt entrecote i folie på bålet med hvitløk og potetmos duger også. Litt sterke, gode chorizopølsee og potetmos er et enkelt måltid.

frysetørket slik som real er 100% utelukket da eter jeg heller gress. men blir og bruke både bål og primus.  

Reinskav med sopp og løk er bra! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biff! med stekt sopp, brokkoli og peppersaus...  Med kano har du uendelige muligheter, vekt ingen hindring. Hvis dere har god tid i leir en dag, kan dere jo lage lammelår i kokegrop - men det tar noen timer... 

det aller meste kan også pakkes inn i folie og bakes på bål - laks og grønnsaker er en klassiker, server med ris. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I fjor baserte vi en tur på suppe/gryte hver dag. Vi hadde med en boks full av grønnsaker, og litt forskjellige kjøttyper, selvsagt litt heftig krydder. Varierte sammensetningen litt hver dag. Gryten fikk som regel ett oppkok mot kvelden/natten. Får man fisk, så blir det fisk i gryta:-). Det var populært hos alle mann! Det går med en del gass, men det er jo ikke noe problem når man frakter med kano.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Starter dere oppe rundt nisser vannet eller? Padla nidelva for endel år siden. Er endel bæringer pga kraftstasjoner, særlig en som er litt lang. En kanotralle kan absolutt komme til sin rett på den turen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Starter dere oppe rundt nisser vannet eller? Padla nidelva for endel år siden. Er endel bæringer pga kraftstasjoner, særlig en som er litt lang. En kanotralle kan absolutt komme til sin rett på den turen.

Er lommekjent i den elva så klar over det. det er 2 lange bæringer, en ved Bøylefoss og en ved Rykene kraft stasjon :P

Vi skal starte nede ved Bøylefoss og surre endel rundt i Rore vannet og vanna rundt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kalkunfalukorv er godt surret på panne. Karbonader er også supergodt på tur. Andre har foreslått både biff og lammelår. Himmelsk på tur!

 

Det finnes også mye godt i varierte posevarianter. Test ut carbonara, ris tilsatt safran, soppris, amerikansk gryte, italiensk gryte, og så videre.

 

Sjekk ut Mega, ICA Nær og lignende utvalgsbutikker. Kiwi og Rema 1000 er bare billige, de har ikke noe godt å velge i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Martin jeg synes du tar i litt når du sier at Kiwi og Rema ikke har utvalg, den helgepakka med kjøtt eller fisk fra Kiwi er super bra (og billig)

Jeg synes også at Rema har et hyggelig utvalg av div kjøtt og fiskeretter.

Jeg var på en padletur fra Mandal til Nøtterøy i sommer og hadde med all mat jeg skulle spise fra Mandal, passe stort stykke med røkt bacon, godt med hele løk, brokkoli

entrecote, pølser, søtpotet (kort koketid) porsjonspakket ris (hurtig ris) øl, vin og fløte. Øl og vin er kjapt å lage en saus/sjy av.

Så lenge dere padler kano så er det bare å styre unna alt som er frysetørket, det er ikke ansett som menneskefor...... (min mening)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og at Mega (som jeg aldri har hørt om) og  ICA Nær har masse utvalg hjelper ikke, her jeg bor har vi Kiwi... så er litt begrenset il det.

 

Men hvor lenge vil fks rått kjøtt holde seg når det er varm om dagen og ca 0 om natten? 
Vannet er jo sikkert ikke mer enn ett par grader holder det og kjøle det der?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Padling i påska må være ideell i forhold til oppbevaring av mat. Legg maten i bunnen av kanoen både dag og natt, der vil det være temperatur på greit kjøleskapnivå. Sannsynligvis kan dere ta med hva dere vil, både fisk og kjøtt tåler greit 5 dager i kjøleskap. Bearbeida kjøtt holder kortere enn reine kjøttstykker.

 

God tur!

EirikW

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig hadde jeg handlet helt standard mat til en slik tur. Det er fortsatt så kaldt at holdbarhet er ikke noe problem på såpass få dager. Handle med deg akkurat det du har lyst på og kos dere glugg i hjel! :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.