Gå til innhold
  • Bli medlem

Matolje på vintertur


johanhs

Anbefalte innlegg

Jeg skal på en 10dagers tur på Svalbard nå straks, og tenkte å ha med matolje i egen beholder for å øke kcal i frokost og middag.

Men dette fryser vel til en uhåndterlig masse i kulda? Sikkert forskjell på de forskjellige matoljene.

Bør jeg heller satse på posjonspakker av smør og margarin?

Noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Når oljen blir fast, får du den antagelig skrapt ut med en skje. Men da trenger du en beholder med stor åpning som kanskje lekker på vei dit. Kan hende smørpakinger er mer handy. Olje er mest gunstig i antall kcal/100 gram: ca 900, mens smør er ca halvparten. Nøtter har ca 600 og er også enkelt å ta med og kan hives i frokosten eller brukes som mellommat. Jeg tipper nøtter er det sunneste alternativet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smør har ca 700kcal/100g, ikke 500kcal. 500kcal er noe margarin-greier. Smør som er kaldt blir jo steinhardt, så vet ikke om det er noe godt alternativ?

 

Hadde nok vært sunnere med nøtter. Hvis du ikke har problemer med valnøtter, så er de lette å tygge og har forløpere til omega-3 fettsyrer. (Personlig lurer jeg på om det er en migrene-trigger for meg og spiser derfor mandler i stedet, mer proteiner i de, men dessverre ikke noe omega-3 kilde). Vær obs på at nøtter har en god del fiber, med dertil tilhørende doturer. Kan være du har mer lyst til å ha med olje. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

det har vært nevnt før her på Fjellforum:

 

http://www.fjellforum.no/topic/7583-frysepunkt-olivenolje/

 

 

olivenolje -6°C  begynner å stivne omkring 0, men kan forholdvis lett varmes på toppen av snøsmeltegryten.  Jeg har i blann olivenolje med for å gi bedre smak til frysetørket mat -og ekstra kalorier. 
vindruekjerneolje -24 til -10°C

Rapsolje -18 C

 

Hilsen

Elgen 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da høres det ut som jeg skal bytte ut olivenolje med rapsolje.

Jeg googlet det og det stod et sted ÷10grader, men uansett bedre enn olivenolje

Kanske jeg skal velge flere små beholdere som er raskere å tine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Det er sikkert forskjell på "frysepunkt" og når det begynner å stivne så pass at det er vanskelig å få ut av en flaske.  

Hvis oljen kommer inn på kroppen eller står på lokket til gryten eller blir hevet ned i spagetti/ris/nudelvannet blir den hurtig brukbar.

 

Hilsen

Elgen 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.