Gå til innhold
  • Bli medlem

FF Juleheng (Østmarka) 2014


7homas

Anbefalte innlegg

Annonse

Møtte en - 1 - labradoodle på min vei og den var svært snill og høflig. Alle joggerne som skvatt ut av svarte skauen og inn i lysløypa, derimot...

Om noen forteller om ny pers på hva-den-nå-heter-lysløpa-ved-Ulsrud, så kan det være på sin plass å spørre om det er med eller uten snarveier tvers over alle svingene.

 

7homas strekker forfatterlisensen til nye lengder. Intet sted er det så tydelig som i beskrivelsen av "de to ivrigste". Han purket til kl 10 fredag. Rotet rundt hele dagen for å kjøre bil nesten helt frem. En annen (riktignok håpløst naiv), deltaker hadde da gått i fem timer rett inn i hjertet av mørkeste Enfold og pådrar seg blodige vannblemmer og kjemper en desperat kamp mot uoverstigelige hindringer før dagen er omme... bare nevner det sånn i forbifarten. Overhodet ikke en smule bitter over å stå på verkende føtter på Sarabråten lørdag eftermiddag.

 

 

"What a mistak-a to mak-a"

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsettelsen....

 

Et kart. Skulle bare mangle

 

KartFFjuleheng2014_zps21f3695a.jpg

 

Del 2
Lørdag, 29. november 2014

Natten forløp omtrent som den har gjort de siste gangene jeg har hengt; med at jeg fryser litt på tærne og våkner støtt og stadig, undrende over hva som er galt og hvorfor jeg ikke finner igjen godfølelsen fra vinterhenget i 2013 (som nå er omdøpt til Julehenget). Med glatt dunvest rett mot det glatte køyestoffet skled jeg i tillegg nedover 30-50 cm med hodet. Det hjelper sikkert ikke på varmen i føttene om de er blodfattige og elevert over lengre tid heller.

 

Da jeg, etter for andre gang å ha hørt lyder som jeg tolket som lave stemmer, også oppfattet et hugg med en vedkubbe mot en Morakniv nede fra bålplassen, fant jeg ut at jeg også kunne stå opp.

 

sP1000176_zpsa383471f.jpg

 

sP1000179_zpsbaa9795d.jpg

 

Til min store overaskelse var det ingen på bålplassen, men de andre var nok ikke så langt unna å stå opp selv for det skulle ikke rare raslinga i lyngen til før Tor Magnus spurte om et eller annet fra cubenslottet sitt nede i lia.

 

sP1000180_zpsec759869.jpg

 

Drømmehuset var plettfritt som vanlig. I overkant av tusen netter i køye gjør montering av bolig til en forlengelse av instinktet. :queen:

 

sP1000181_zpsf295407f.jpg

 

Andre var ikke like heldige med erigeringen :poke:   :thumbsup:

 

sP1000183_zps5c955ce7.jpg

 

Klokka hadde faktisk rukket å bli hele eleve midt på blanke formiddagen før vi stod opp – altså på høy tid med jule-brunsj! – men etter litt debatt ble vi enige om å flytte bålplassen med en gang forså å starte bålet på ny lokasjon en gang for alle.

 

sP1000184_zpsc168f818.jpg

 

Etter litt leting rundt i det nærmeste terrenget fant vi rosinen i julepølsa som var det perfekte stedet for et bål, nede i et søkk mellom to små knauser, i le fra vinden med en åsrygg bak oss mot øst og utsikt mot vannet rett vest, omtrent 50 meter så i lende. Steinene til bålsirkelen ble stjålet fra en bålplass nede ved vannet og likeledes de greiner og små stokker som lå spredt rundt ved et par andre bålplasser. Det er som nevnt mye aktivitet i dette terrenget, og ikke før vi hadde satt oss ned, kokt litt kaffe, fyrt opp bålet, stekt litt egg og bacon og kokt litt mer kaffe begynte det å knake veldig inne i skogen bak oss et sted. Første trodde vi det var en elg som hadde satt seg fast i noen greiner, så hørte vi stemmer og et tre som knakk og falt i bakken før det rant inn med svære sekker, høylytt latter og polarhund i trekksele.

 

En kameratgjeng hadde sin årlige tur til Hauktjern. De hadde ligget på samme plassen, samme helga i 15/ 20/ 27 år (kom litt an på hvem du pratet med). Det var nok en helg rundt begynnelsen av desember de mente, for denne helga i fjor var det vi som hang på denne plassen og da var vi helt alene.

 

Vi var litt skeptiske til at de la seg såpass nærme (50-60 meter kanskje) og de var særs høylytte ved ankomst. Like etter begynte et voldsomt spetakkel av hugging og saging. Først lot vi de holde på, men da vi forsto at de støvsugde området for alt som kunne brennes måtte vi rett og slett bare ta aksjon. Noen strenge ord ble ropt inn i skogen før vi også tok beina fatt for å sikre oss litt varme for kvelden.

 

@Rolf_E og @Adelheid kom rekende og selv om Heidi hadde med noen kubber var det ikke nok så de ble med på sankingen og en liten halvtime senere lå det ca et halvt metrisk tonn med mer eller mindre brennbart virke stablet i påvente av @tronn og @graham som vi antok hadde med seg sag og øks. Håpet er kanskje mer presist. Nå var det blitt utpå dagen så vi ventet resten av de påmeldtes ankomst når som helst og rett som det var dukket @Alf Kristiansen opp. Hans første ord, etter å ha landsatt en svær sekk ved var noe sånt som – den der bærer jeg faen ikke ut igjen !.... Hei, jeg heter Alf. Akkurat rekkefølgen husker jeg ikke, men jeg tror det ikke en fransk utvekslingstuden på besøk etter det. @hesthov hadde til og med tatt med et par kubber (bokstavelig talt) og var dermed ikke dårligst i klassen.

 

Tor Magnus begynte å lage et lite tempel av en fjellduk og jeg var veldig fornøyd da han inkluderte tronen min i planene sine. Riktig så koselig ble det innunder der og da Eirik og Jørgen dukket opp med en tarp de spente opp fikk vi litt gamme følelse der vi satt. I allefall fikk jeg det. Sag og øks var naturligvis med på lasset dems, sammen med en tipi, ett dusin kalde pils, et lass entrecôte og en pakke marinert svin. De gutta vet å kose seg når de kommer frem, og ikke nok med det – etter å ha båret ølen rundt i skogen siden fredag ettermiddag, delte de villig vekk med oss som ikke hadde med øl selv. Snakker om folk.

 

sP1000213_zps05f9b9e0.jpg

 

Tormod hadde vært ute i sivilisasjonen en tur og kjørt kone og barn litt rundt til forskjellige aktiviteter før han returnerte for nok en natt til suspendert mellom to trær.

 

Det ble fort klart at en Fiskars utrekkbar sag med knekt tupp kom litt til kort når 70 løpemeter norsk tre skulle kappes så Tor Magnus var nede og lånte buesaga til kameratgjengen på odden. Han kunne rapportere om mye våt ved som lå til tørking rundt bålet der nede og at stemningen var bra. Vi hadde i grunn ikke hørt noe særlig fra dem etter at de var ferdig med vedsankingen så det til syvende og sist ikke noe problem med nære naboer.

Kvelden ble som så ofte før tilbrakt rundt bålet hvor historier fra nær og fjern med den største innlevelse og humør ble delt til stor glede og mye latter blant de fremmøtte.

 

sP1000208_zps5087a1a1.jpg

 

Heksa satt nok et sted og trakk i trådene som vanlig for oppfeitinga av FF’s medlemmer virker ingen ende å ta når det er glør på bakken og noe varmt i koppen - sentrallageret til Narvesen gikk i ring rundt et bål i Østmarka denne kvelden også.

 

Alf og Heidi-ish

 

sP1000189_zps5ed629d5.jpg

 

Eirik

 

sP1000191_zps96751b79.jpg

 

Innertier....

 

sP1000193_zps1372b007.jpg

 

Jørgen

 

sP1000194_zps3defdb27.jpg

 

Tor Magnus og Heidi

 

sP1000195_zpse154781d.jpg

 

Movemberbarten min

 

sP1000204_zps2a264ab3.jpg

 

sP1000196_zps86d6f4f8.jpg

 

sP1000197_zps494466d5.jpg

 

sP1000214-2_zps66c7ed44.jpg

 

sP1000223_zps3a2eae96.jpg

 

Rolf

 

sP1000218_zpse5203fb8.jpg

 

sP1000205_zpsd773a7c9.jpg

 

sP1000219_zpsc122dec5.jpg

 

Passiv oppvarming før innspurten

 

sP1000209-2_zps6d1292ce.jpg

 

 

 

 

 

 

Søndag,30. november 2014

 

Med justert underquilt ble natta litt bedre, men jeg tror jeg er nødt til å finne meg en erstatning for den oppblåsbare sitteunderlaget jeg kastet en gang på vårparten fordi ventilen delaminterte. Når jeg tenker meg om har jeg i grunnen frøset på føttene alle de ganger jeg har hengt uten å ha dette under hælene. Well, you live you learn, I guess.

 

Lukten av bål trakk inn under tarpen og med en blære som hadde varslet sin nært forestående drenering i flere timer spratt jeg, i den grad det er mulig å sprette, opp av hengekøya og ut i den friske morgenlufta. Til min store glede kom røyken fra vårt bål og ikke det nede på odden. Rolf hadde vært tidlig oppe og lagt litt tørt på glørne. Nå brant det friskt og det tok ikke lang tid før resten av gjengen samlet seg for en ny runde rundt bålet. Frokost i mange varianter ble, som på kjøkkenet hjemme, omstedig preparert og voldelig fortært. Nesten synd å legge ned såpass mye arbeid også er det over så fort.

Håper vi ses igjen neste år !

 

sP1000207_zps0815376d.jpg

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.