Gå til innhold
  • Bli medlem

Crispi Svartisen BC


halvorep

Anbefalte innlegg

Hei. 

 

Er det noen som bruker Crispi Svartisen BC skistøvel? 

 

Jeg bruker i dag Åsnes Amundsen med BC manuell binding og Alfa Skaret støvel. Blir fort sliten i ankelen når jeg går på hardpakket snø, ski styrer hit og dit. Anklene mine er ikke så sterke, bruker skisko med ankelstøtte ved klassisk langrenn. 

 

Så derfor lurer jeg på å bytte til disse da det ser ut som de har skikkelig ankelstøtte og kanskje kan gjøre følelsen med skia en del bedre, alternativet mitt er å gå over til 75mm bindinger og kraftigere lærsko. 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har dessverre ikke noen erfaring med Crispi Svartisen, men bruker selv Crispi Stetind. Den synes jeg absolutt er stiv nok til bruk med Åsnes Amundsen, og Stetind er vel kjent for å være stivere enn Skarvet. Svartisen er nok enda stivere enn Stetind igjen.

 

I denne artikkelen er Alfa Skarvet, Crispi Stetind m.fl (både NNN BC og 75mm) testet: http://www.utemagasinet.no/Utstyr/Sko-deg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 4 måneder senere...

Det stemmer at det er stor forskjell på Crispi og Alfa - og som halvorep skriver sliter du mye mer på skavlete føre med sistnevnte. 

Amundsen er også en særegen ski som krever mye av skoene på slikt føre - 57 mm på midten og langt stivt spenn gjør at anklene 

påvirkes mye mer enn en ski ski med 54 mm på midten og mer mykhet.

 

Jeg har hatt Svartisen på test et års tid og UTE-testen vil snart bli oppdatert med erfaringer med disse. 

 

Jeg kan røpe sålangt at BC skoen har omtrent  ( noe mindre)  stabilitet i sålen - 75 mm versjon er langt mykere enn Sydpolen og Varg Morgedal. 

Selvsagt stiver ankelskinne opp en del når spenner klemmes til - men  sålen er "grunnmuren"  og hjerte i skoen - og her er det mer å gå på.

 

Prøv planketesten som beskrevet i testen min - evt vri sko ved å holde i hæl og tå - så får du raskt svar på stabiletet. Høyden på skoen er sjelden viktig.

 

Prøv gjerne en smalere ski som E99 Xl eller Gamme 54 for dersom dersom du har Amundsen og vil spare anklene mer. 

 

Pål T Gamme

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg brukt svartisen denne vinteren og erfaringer så langt er. 

 

Stivere enn Alfa skaret, det er betydelig bedre følelse med skia, støvelen er også noe smalere, men romselig nok til gode sokker i riktig størrelse. 

 

Ga meg blå negler ved lang tur, 5 dager. Det kan være jeg har feil størrelse, men lengden virker fin. 

 

Litt kronglete å pusse/smøre skoen bak ankelstøtten, den lar seg ikke vri unda så lett. 

 

Nå er Amundsen skia utslitt, stålkantene står i alle kanter, mulig Åsnes tar det på reklamasjon, ellers blir det en annen modell til neste vinter:) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde bestemt meg for et par Nansen med 75mm og sydpolen sko, men har nå kanskje innsett at til mitt bruk så er et par Gamme med bc og Stetind bedre.  Blir nok mest oppgåtte trygge løyper og noen slakke topper selv om jeg gjerne skulle innbilt meg at jeg trengte Nansen og 75... Bor jo i Tromsø, men har kone og barn samt lite behov for adredalinkikk. Er jo bedre med flere par ski enn å ha et kjempe kompromiss? Kjenner meg litt usikker på å kjøpe en ski som er så utesta, er ikke noe særlig å finne på nettet om skia og forhandlerne har for lite erfaring med ei så ny ski viser det seg. Noen som har noe mer å si om Gamme en det som står i produktkatalogen? Styrer den som den skal på skare og løssnø? Er ideen god på papiret, men ikke virkeligheten? Jeg som er 1.82 kunne tennke meg den i 195, men så finnes den jo bare i 1.90 og 2.00. Må vel bli 2.00 eller har den så spenst at jeg kan krype ned til 1.90? veier ca 85

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.