Gå til innhold

Foto

Pinnebrød

pinnebrød turmat bålmat bål

  • Vennligst logg inn for å svare
11 svar på dette emnet

  #1
Minituren

Minituren
  • Sponsor
  • 45 innlegg.
  • Age: 49
  • Ble medlem 22-juli 13
  • LocationOslo
I helgen ble det pinnebrød og en instruksjonsfilm på hvordan vi lager pinnebrød.


Pinnebrød:
En favoritt blant barna er pinnebrød på bålet. Det er enkelt og lage og kan forberedes hjemme før turen. Putt deigen i en pose og ta den med på tur. Det er også godt å kombinere med pølser og annet bålgodt.

Oppskrift på pinnebrød:
4 dl hvetemel
0.5 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
1.5 dl melk
5 ss meieri smør eller nøytral olje.
Til topping bruker jeg litt sukker og kanel.

Barna steker sine egne pinnebrød.
Først blander jeg sammen sammen det tørre i en bolle. Så smuldre jeg inn smøret og heller inn vannet eller melken og blander det sammen til en glatt og ikke for klissete deig. Jeg bruk gjerne litt mer mel om det blir for klissete deg. Dersom du bruker olje må du blande dette inn sammen med vannet eller melken. Lag en ball av deigen og legg den i en plastpose. Det kan være lurt å ha smurt inn posen med litt olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen. Da er deigen ferdig så nå er det på tide å spikke till noen pinner som jeg tvinner deigen på. Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt pinnebrødet en til to cm er fint.
Jeg steker pinnebrødet over glørne. Skulle de komme inn i åpne flammer er det lett for at det blir svartbrente og det er ikke sikkert de blir gjennomstekt.
Min favoritt er som sagt litt kanel og sukker som jeg blander i en brødpose og dypper pinnen med brød i posen slik så sukker og kanelblandingen fester seg til brødet.

Pinnebrød på bål
Legg inn ditt beste pinnebrød tips i kommentarfeltet under for å dele dine tips med andre. Neste gang er det kanskje ditt spesielle pinnebrød vi lager.
  • Tor Magnus, Helge.R, Tstenvik and 1 other like this
Øyvind Sakshaug fra Minituren http://minituren.blogspot.no/

  #2
virrma

virrma
  • Sponsor
  • 363 innlegg.
  • Ble medlem 22-mars 09
  • LocationOslo

Pinnebrød er bra! Jeg lager ofte med tørrgjær og bærer bare med meg melblanding i en solid ziplock. Blander inn vann når vi slår leir, og elter inni posen. Det fungerer veldig fint på litt lengre turer hvor jeg gjerne vil spare vekt. Melblandingen varierer jeg med grovere mel (ofte grovbakstblanding), ulike frø(solsikkefrø, sesamfrø) og krydder.

 

Pinnebrød surret utenpå pølser på spyd er veldig stas. Da er det greit å grille pølsene litt først, ellers tar det lang tid å få dem gjennomstekt. En stor hit er også å ha med en pose med sukker og kanel og dyppe pinnebrødet i det eller evt ha sukker/kanel inni deigen.


  • Tstenvik and Minituren like this

  #3
Tor Magnus

Bland litt sprøstekte baconbiter og revet ost i melet. Det er nam det! :)
  • Tessatroll, Det lange seige draget, Minituren and 1 other like this

Her skriver jeg av og til en turrapport.
Jeg er også å finne på ViewRanger.


  #4
Tessatroll

Tessatroll
  • Aktiv medlem
  • 254 innlegg.
  • Age: 33
  • Ble medlem 26-juni 12

Ost og bacon inni, og kanskje ein dæsj med pizzakrydder, yummi :)


  • Minituren liker dette

Facebook: vestferd

 

Instagram: Theresemoeoye


  #5
Tor Magnus

Hva med hakkede rosiner og nøtter?

Her skriver jeg av og til en turrapport.
Jeg er også å finne på ViewRanger.


  #6
Tor Magnus

Hvitløk og jalapenos?

Her skriver jeg av og til en turrapport.
Jeg er også å finne på ViewRanger.


  #7
Tor Magnus

Rosmarin og salt?

Her skriver jeg av og til en turrapport.
Jeg er også å finne på ViewRanger.


  #8
Tor Magnus

Oliven og parmesan?

Her skriver jeg av og til en turrapport.
Jeg er også å finne på ViewRanger.


  #9
Anti

Ost og skinke. Bare husk å surr skinka innerst, ellers henger all osten fast i pinnen...



  #10
kork

kork
  • Aktiv medlem
  • 41 innlegg.
  • Ble medlem 07-februar 10

Pinnebrød er namnam med litt spekeskinke ved siden av, eller ett tynt lag rundt ei (på forhånd halvstekt) grillpølse.



  #11
thlangva

thlangva
  • Aktiv medlem
  • 7 innlegg.
  • Ble medlem 09-mars 14

Dette skal bli med på neste tur! :)



  #12
Lindap

Lindap
  • Sponsor
  • 1.875 innlegg.
  • Ble medlem 09-august 06
  • LocationØstlandet
Jeg gjorde også et forsøk på å lage pinnebrød på lørdag. Jeg blandet tørre indrediensene i en plastpose og helte inn lunkent vann før vi dro hjemmefra. Det var godt hevet da vi ankom. Men det var for bløt til å kunne brette rundt en pinne. Vi fant en flat stein som vi lå midt i kullet fra bålet. Det ble så tørr at jeg kunne ta det av, men det var ikke stekt. Jeg ble skuffet da jeg skulle spise det til frokost og hadde halvstekt brød. Neste gang må det forberedes litt bedre og jeg må teste deigen ut bedre på forhånd. Samt bruke aluminiumsfolie på bålet.





Also tagged with one or more of these keywords: pinnebrød, turmat, bålmat, bål