Gå til innhold

Gjendesheim-besseggen-piggen-glittertind-gjendesheim


  • Vennligst logg inn for å svare
2 svar på dette emnet

  #1
Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests
  • Ble medlem --
Legger opp sommer tur i slutten av juli, og vil gjerne ha innspill fra andre fjellfolk:

Har ikke gått ruta før.

Gjendesheim - Memurubu - Gjendebu - Leirvassbu - Spiterstulen - Glitterheim - Gjendesheim (hvor bilen plasseres)

* Hvordan er etappen fra Gjendebu til Leirvassbu? Er de 2 timene som skiller fra Gjendesbu til Spiterstulen harde (vurderer å kanskje gå direkte fra Gjendebu til Spiterstulen)

* Hvordan er turen fra Glitterheim til Gjendesheim?

* Vet noen hvor mye det koster å overnattte for medlemmer under 26 år ca. på de hyttene som ikke er turistforeningshytter? Vurderer veldig sterkt å ta med telt istedenfor.. Tips til teltplasser?

* Noen huler/grotter eller lignende serverdigheter på stiene eller i nærheten?

Takker å bukker!!

Øystein

  #2
morten

morten
  • Passivt medlem
  • 3.403 innlegg.
  • Ble medlem 23-april 03
[quote]* Hvordan er etappen fra Gjendebu til Leirvassbu? Er de 2 timene som skiller fra Gjendesbu til Spiterstulen harde (vurderer å kanskje gå direkte fra Gjendebu til Spiterstulen)[/quote]

Du merker godt de 2 timene ekstra. Gjendebu - Spiterstulen er en god tur. Dessuten er det en del stein / snø over Urdadalsbandet. Snø i alle fall om du går tidlig i juli. Har du med teltet som du nevner, skal du imidlertid ikke så langt ned i Visdalen før du finner greie teltplasser.

[quote]* Hvordan er turen fra Glitterheim til Gjendesheim? [/quote]

Veldig fin og lettgått, langt mindre dramatisk enn mye av det andre. Verste stigningen får du i starten. Russvatnet er nydelig med små strender som kanskje kan friste til et bad dersom været er i godlune? Litt opp igjen fra Russvatnet, men mye nedover på denne turen siden Glitterheim ligger på nesten 1400 moh og Gjendesheim på knapt 1000 moh. Å gå Glitterheim - Gjendesheim er mao lettere enn omvendt.


[quote]* Vet noen hvor mye det koster å overnattte for medlemmer under 26 år ca. på de hyttene som ikke er turistforeningshytter? Vurderer veldig sterkt å ta med telt istedenfor.. Tips til teltplasser?[/quote]

Vet ikke, men både Memurubu, Leirvassbu og Spiterstulen hevder å ha rabatt for dnt-medlemmer. Du kan jo også prøve deg med en epost til disse stedene.
Husk at rundt Memurubu og Spiterstulen er det en såkalt teltforbudssone på 1 km hvor telting kun er tillatt på angitte steder mot betaling. Det samme gjelder for så vidt Gjendebu og til en viss grad Glitterheim.

Hvis du vil telte er det fine plasser litt opp i Storådalen ovenfor Gjendebu (noen kilometer). Visdalen ovenfor Spiterstulen er helt kurant. Rundt Leirvassbu er det litt mer karrig, men du finner greit en plass her også.


[quote]* Noen huler/grotter eller lignende serverdigheter på stiene eller i nærheten?[/quote]

Så vidt meg bekjent, ikke langs de rutene du har nevnt. Du får klare deg med mektige fjell, frodig fjellskog, brusende fosser, blinkende fjellvann og friske fjellbekker.

Takker å bukker!!

Øystein[/quote]
-------------------------Mortenwww.glittertindforlag.nowww.fjelletibilder.nowww.peakbook.org/mortenh-----------------------------

  #3
Nils

Nils
  • Passivt medlem
  • 2.710 innlegg.
  • Ble medlem 02-mai 03

* Vet noen hvor mye det koster å overnattte for medlemmer under 26 år ca. på de hyttene som ikke er turistforeningshytter? Vurderer veldig sterkt å ta med telt istedenfor.. Tips til teltplasser?


Vet ikke, men både Memurubu, Leirvassbu og Spiterstulen hevder å ha rabatt for dnt-medlemmer.

Leirvassbu har 10% rabatt for DNT-medlemmer. Priser på hjemmesiden deres:

Please Login or Register to see this Hidden ContentSpiterstulen har også litt rabatt for DNT-medl. Full prisoversikt på:

Please Login or Register to see this Hidden Content