Gå til innhold
  • Bli medlem

aslak p

Aktiv medlem
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

36 Neutral

Om aslak p

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Når jeg padler så er reserveåre en del av min standardutrustning. Da har jeg med meg årer i forskjellig lengde og har mulighet til å variere. I ditt tilfelle hadde jeg da valgt en 150 åre og en 145 åre. Så kan du finne ut hvilken som passer best til en hver tid.
  2. Etter min mening er opp til haka som grunnregel for lang åre. Det som er interessant er egentlig lengden på skaftet fra årebladet og opp. Og hvor høyt man sitter i båten. Padlestil og egen preferanse er og en faktor Har padlet selv i mange år og arrangert ganske mange kurs etterhvert. Jeg har som grunnregel med mange unntak at åren skal regge til i overkant av bryst(ene)et. For meg på 195 cm er 150-155 foretrukket lengde litt ettersom hvilken kano og type padling (stryk eller rolig vann). Har og en dårlig skulder så på dårlige dager går jeg for litt kortere åre.
  3. Har ingen erfaring med denne spesifikke kanoen. Men ut fra bilde og beskrivelse er dette en kano med et noe begrenset bruksområde. Ikke egnet til lengre turer med oppakning grunnet konstruksjon og vekt. Heller ikke egnet til bruk på strømmende vann. Det den kan brukes som er til kortere turer på rolig vann.
  4. Hei. Dette er en fin tur. Som du selv er klar over er nedre Divifoss en absolutt no-go. Hvor erfaren dere er med pdling i stryk er bestemmende for hvor langt nedenfor Divifossen dere setter ut. Er litt utfordrende padling nedenfor om man ikke er øvet i strykpadling. Fra brua ved Høgskarhus og ned til Holt er det helt grei padling. Pr i dag er det fin vannstand i elva. Om det blir mye nedbør og økende vannføring før dere skal ut kan det være greit å vurdere strykene mellom Divifoss og Høgskarbrua nøye. Nå i helga er det og Divielva laksefestival, så kommer til å være mange fiskere i elva.
  5. Padler en god del både flatt vann og elv, samt er vegleder kano gjennom Norges Padleforbund, så vil i all uerbødighet påberope meg en del erfaring. Av de kanoene du nevner som aktuelle for deg vil jeg si at Silverbirch er det beste valget. Jeg har ingen tilknutning til dem og har ikke den selv (men har veldig lyst på). Dette er en kano med gode egenskaper både for elv og flatt vann. Men den krever litt erfaring for å få til å gå rett frem da den ikke har kjøl. Den er ikke laget for å være eksepsjonelt retningsstabil, derimot er den laget for god manøvrerbarhet. I forhold til hvor man sitter når man padler solo er mitt svar enkelt, ikke på bakre tofte. Kanoen er symetrisk så det som bestemmer "frem" og "bak" er plasering av setene. Om du sitter på fremtoften, men snur deg med nesen mot baktoften kommer du mer midt i båten når du padler. Det er og lett og flytte seg litt frem å sitte på kne i senter av kanoen. Fordelen er at du da kan styre kanoen med styretak forran deg, som faktisk ofte er de mest effektivt kontra å styre bak. Vil anbefale kurs, subsidiært harde studier av filmer i løpet av høst og vinter. Finnes mye bra filmer der ute på nettet, men en gammel klasikker er Bill Masons filmer path of the paddle. https://www.nfb.ca/film/path_of_the_paddle_solo_basic/ https://www.nfb.ca/film/path_of_the_paddle_solo_whitewater/ https://www.nfb.ca/film/path_of_the_paddle_doubles_basic/ Finnes menger med padlefilmer på youtube, men husk å være kritisk til det som vises.
  6. Ingen gode tips å komme med dessverre. Nå sovner våre som om de var hjemme når de sover i teltet, men frem til de var tre år var det "fest" hver kveld i teltet. De forsto ikke at de skulle sove når det var lyst og artige farger fra teltduken. Endte stort sett med at far sovnet før dem. Så det eneste tipset jeg har er å være tålmodig og at det går seg til når de blir eldre.
  7. Du finner oversikt over vannføring for Staburselv her. http://www2.nve.no/h/hd/plotreal/Q/0223.00002.000/ Kart med NVE sine målestasjoner finner du her: http://www2.nve.no/h/hd/plotreal/Q/index.html Fin plass å hvordan vannføring er. Her kan du se hvordan den er i forhold til kurver basert på historiske data. Hvordan elva er å padle vet jeg ingenting om.
  8. Gikk en god del turer med ungene første sommeren og høsten deres. Brukte Ergo Baby bæresele. Da ligger ungene godt inntil magen/btystet på den som bærer og man har full kontroll på barnet. I forhold til mygg kan da den som bærer ungen ha på seg myggjakke som da beskytter ungen mot udyra. Lett vindjakke beskytter godt mot sola. Min erfaring er at det er mor og far som er minimumsfaktoren i forhold til lengde, ikke ungene. Det er mye som skal i sekken av mat og bleier.
  9. Gå for Old Town kanoen. Mye bredere bruksområde, mer styrbar-altså bedre kontroll når du lærer å bruke den. Har padlet kano i 20 år, og holdt masse kurs. Holder meg langt unna alt av Hasle, Cherokee og andre kanoer med kjøl og mer enn to seter. Et enkelt tips om kanoen føles litt ustabil når du sitter i den (primærstabilitet) er å sitte på kne med bein under setet for å få ned tyngdepunktet. Da kan du kontrolere kanoen med kropsvekta di. Sitter man på baken på setet med beina høyt får man tyngdepunktet høyere samt at kroppen er mindre i balanse. Da føles kanoen og mindre stabil. Med kjøp av kano er det ganske enkelt, man får det man betaler for. Billig kanoer er i all hovedsak brukbar på skjermet flatvann og lite behov for å ha lettsvingt/manøvrerbar kano. Dyrere kano ( 10 000+) er bedre og mer alsidige bruksegenskaper.
  10. Selvoppblåsbar vest i en packraft høres ut som en dårlig ide. Sats heller på en vest som er funksjonell og holder seg på plass der den skal, på kroppen, ved velt. Skaff deg en vest med gode stramminger i livet og ved midjen som sitter som fast og intill kroppen også ved velt. Redningsvest er ikke noe man skal spare penger på, det er livsforsikringa di på vannet. Prøv heller denne https://www.alfafritid.no/produkt/padleutstyr/padlevester/nrs-vista
  11. ta kontakt med http://senjalodge.com/ Han kan Senja og kjenner forholdene der ute godt
  12. I min verden er svaret enkelt. 3mm neoprensokker type litt over ankelen og et par gamle joggesko. Du blir vår på beina, men sånn er det å padle, men du holder varmen. Og de funker perfekt til kort bæring. Godt og komfortabelt å padle med, fjelskoa er garantert tørr på kvelden og ikke veier det mye ekstra. Har brukt dette oppsette på flere lange kanoturer i inn og utland. Det viktigste man må erkjenne ved padling med kano og packraft er: Du blir vår på beina.
  13. Den viktigste forskjellen på en eldre pulk og de nyeste er størelsen på trekket rundt hodet til ungen. På de gamle er det litt begrenset hvor mye man kan dra opp trekket. På dy nye kan trekket dras opp og over solskjermen slik at ungen er godt beskyttet. Har sjøl gått mange og lange turer med ungene i pulken. Har brukt å ha barnepulken festet på meg sjøl og snørekjørt med hundene. På lange turer har jeg hatt to hunder og transportpulk på dem og snørekjørt med barnepulken på meg selv. Lengden blir vel som et 8 spann med slede, så litt vogntogfølelse. Bjørkis har en fin barne/nordisk slede. Denne kan ungene etterhvert kjøre med selv. http://10414.shop.textalk.se/hundsladar/bjorkis-tobogan-pulka
  14. Har padlet turen et par ganger sjøl. Ikke noe stort problem å bære opp Stordalen. Kanoen kan settes ut på de første vanna du kommer til, trenger ikke vente til du er på Havgajavri (Haukevomma). Er mulig å følge en liten bekk med lining og kreativ padling på dyp men trang og svingete bekk. Fra Havgajavre grei padling ned til Gebna. På gebna gjelder det å være obs på vind og bølger å holde seg nært land. Elva ned til Leina kan by på utfordringer for de som ikke er erfaren med padling i stryk. Avhengig av vannstand er det relativt enkelt å line kanoen ned der det trengs.
  15. Så skjedde det nesten igjen. http://www.ifinnmark.no/sor-varanger/skole/pasvik/to-ble-sendt-til-sykehus-etter-kanovelt-det-var-en-dramatisk-opplevelse/s/5-81-326377
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.