Gå til innhold
  • Bli medlem

dede

Aktiv medlem
  • Innlegg

    377
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

dede vant dagen sist 4. mars 2023

dede hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

341 Excellent

Om dede

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

5 678 profilvisninger
  1. Vet ikke om sko er kjøpt. Jeg har ultra raptor ii mid. Var på tur for et par uker siden på barmark men der det var veldig vått (Sandnes. Rogaland). Kunne vri opp sokkene da keg kom hjem.. jeg har ikke modellen med lær som det står om fra hekta på tur - men kan bekrefte at mine heller ikke er vantette.. men gode sko ellers - og veldig god såle som er lite glatt..
  2. Ligger litt bakpå med turrapport her.. har enda ikke gått den røde streken i forrige post.. men i oktober fikk jeg fyllt opp kartet. Gikk bakkene ned mot sjelset som jeg manglet - og så har jeg og gått rundt vannet fra bjødnalia. Var sti i starten fra bjødnalia men på et punkt valgte jeg nok feil og kom inn på et sauetråkk så måtte brøyte meg gjennom ganske mye einer.. på et punkt kjente jeg at jeg ikke gadd å snu så klarte å finne veien gjennom men anbefales vel ikke. Så her de 2 nye rutene og det totale rutenettet jeg har gått i området (+ et par bilder fra turene).
  3. Og da var den kommet til Rogaland.. tror ikke det har vært vanlig her? Men ei som har bodd østpå (og dermed kjenner til den) hadde fått på seg i skogen (vagleskogen utenfor Sandnes) nå😒
  4. Hadde faktisk betalt en god ekstra for skreddersøm av turbukse.. i dag finnes det jo roboter som fikser det meste i tekstilindustrien så hvorfor går det ikke å kombinere rette livvidde, hoftevidden og lengde som passer oss damer som ikke passer ‘standard’ (og gjerne valg med forsterkning og stretch etc)🙃
  5. Stemmer nok at skarven - som nå er skarven evo bare har blitt tyngre og tyngre - utrolig synd - skarven ii var supergode sko - men med økt vekt har de rett og slett blitt uaktuelle for meg og sikkert mange andre..
  6. Mye dyr mange steder.. jeg kan dog ikke huske å ha sett dyr ved sikvalandskula/skårlandskula? Skal være mulig å telte ved vann der? Ikke så langt å gå avhengig av hvor man starter men er jo mulig å gå rundtur (men da utenfor merket sti)?
  7. Fin rapport fra fantastisk fint sted. Har møtt saue-drift oppover på tidlig sommer så tradisjonen der lever fortsatt. Og så var vi en gjeng for noen år siden som red opp på islandshester (og fjording). Jeg er faktisk fortsatt ganske imponert over det - særlig da vi red nedover😊🐴. Jeg hoppet forsåvidt av hesten i de bratteste bakkene siden jeg visste han var veloppdragen og ikke kom byksende bak meg og tråkket meg ned eller dyttet meg over ende😊 men de andre satt stortsett på. vi la riktignok noen hestesko igjen i steinurer der hester tråkket av seg skoene (og så hadde vi et ikke-egentlig-riderelatert uhell som krevde besøk av luftambulansen men det er en annen historie..
  8. Fant denne på Facebook for de som har lyst på hengekøyetur😊⛰️ jeg har gått turen uten hengekøye - litt stigning i starten men kjempefin tur. Er sør i Rogaland .
  9. Du går virkelig mange og ganske lange turer. Ser det er en sti nordover fra Bjørndalsfjellet der en kan gå rundt fjogstadvannet (kortere eller lengre runde via der det er satt merke på kartet over). Jeg tenkte å gå den ruten på lørdag - men så var det tåke og jeg holdt meg til kjente stier istedetfor. Men har du gått der og vet om det er noen bratte partier for en som ikke er så god på det? (Som referanse- jeg kommer meg opp til mattisrudla fra paradisskardet men er i tvil om jeg vil gå ned den veien...)
  10. Disse skoene er på salg igjen nå hos xxl. Er det noen som har erfaring - et veldig viktig kriterium for meg er at sålen ikke er glatt. Passformen er selvsagt viktigst men det kan jeg teste i butikken. Men sålen er vanskeligere... Har Crispi skarven og har vært superfornøyd - men nå er de nye modellene blitt endra tyngre - så frister med lettere sko. Har kjøpt et par la sportiva ultra raptor - sålen klistrer seg til fjellet men kjenner at de er litt myke (både under og i ankler) så best for turer i enklere terreng uten for mye stein etc). Ofte er xxl modeller det samme som andre modeller - men med eget navn - noen som vet om det gjelder synshorn skoene også?
  11. Har gått til lauvlia både fra snorestad (via skårlandskula da man kunne parkere innerst i traktorveien) og også din rute via bjødnalia og ristøl (sånn ca - forsøkt et par alternative veier ned fra gjerdeklyveren på ristølfjellet) og da gått tilbake via skogen - fine turer😊 og de siste går jeg nok flere ganger. Men sist? Jeg hadde pause på lauvlia kom et par som hadde gått opp en annen vei og det er den jeg har på programmet å finne; Når en tar av veien fra bjødnalia mot skogen er det en gjerdeklyver ‘mellom vannene’ og de hadde gått opp der - stien var umerket og ikke så lett å se men skal altså være der.. så er høyt på lista mi å finne den😊 håper jo bare ikke det er noen gjerder som er umulige der (Tegnet inn rød strek - er ikke akkurat der stien går men et eller annet sted i det området.
  12. Siste dag i april. Var på jakt etter ‘ny’ tur. Så ble litt jobbing med ut appen på morgenen. Fant turer både på ytre og indre Lima ved Ålgård. Valgte indre Lima. Viste seg å være en knallfin tur med både traktorveier og skogstierog litt klassisk hei med myr etc. og en bratt nedstigning.. (bare meg som sliter med både balanse og vonde knær) før siste bit på asfalt (kunne parkert der jeg kom ned og tatt asfalten først). Veldig fin tur som jeg nok vil gå igjen (kanskje og forsøke motsatt vei - men ganske heftig stigning i starten da?)
  13. Etter påske fortsatt jeg trend med turer til bl.a. Grimslifjell, ulvarudlå, rennesøy og bursfjell. Fine turer alle sammen - har vært en god del bra vær i vår så lite bruk for regntøy. Har og investert i nye tursko for å ha litt lettere sko ift skarven støvlene. Er mye tynnere såle og ikke så god støtte men har med staver og håper å venne meg til dem. Enkelte av turene (f.eks på rennesøy med mye gress er fjellsko egentlig ikke nødvendig).
  14. Tok en tur rundtomkring med fly før påske. Er sikkert noen som vet hvor dette er? ellers trodde jeg påsken skulle være i Stavanger men så kom plutselig invitasjon til firmahytte (noen hadde avbestillt så ble ledig på kort varsel) så da ble det de første skiturene siden 2019. Hytta var i ål i Hallingdal så laangt å kjøre men var absolutt verdt turen☀️
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.