Gå til innhold
  • Bli medlem

T.Skaaland

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om T.Skaaland

Nylige profilbesøk

1 022 profilvisninger
  1. Jeg bruker denne ring-metoden på min Hennessy køye. Slet selv med å få tak i disse ringene av alu. Endte opp med ringer fra biltema. Litt tyngre, men funker fett! Superlett å få stramt til, og lett å løsne. Regner med at ringene på Jula er samme type som de på biltema.
  2. Har ytterteltet klippset på ja. Er noen buer i kanalene i krysspunktene der stengene møtes. Så lenge du hjelper stangen litt forbi der, så er det null problem å føre inn stengene. Har funnet ut at det er best å starte med de sorte stengene, da de går på undersiden av de røde. Eneste gangen jeg tar av ytterteltet er etter en meget regnfull natt, eller når jeg henger opp teltet til tørk etter endt tur.
  3. Har ytterteltet klippset på ja. Er noen buer i kanalene i krysspunktene der stengene møtes. Så lenge du hjelper stangen litt forbi der, så er det null problem å føre inn stengene. Har funnet ut at det er best å starte med de sorte stengene, da de går på undersiden av de røde. Eneste gangen jeg tar av ytterteltet er etter en meget regnfull natt, eller når jeg henger opp teltet til tørk etter endt tur.
  4. Hei! Har hatt dette teltet i snart 3 år nå og er kjempe fornøyd. Bruker det vinter og sommer. Det jeg liker med det er takhøyden. Dette gir veldig gode tørkemuligheter. Teltet kommer med et stort nett som henges opp i taket i monterte hemper. Det er et 3manns telt, men da blir det trangt tror jeg. Vi er 2 stk + hund, og da er det ypperlig. Har bare gode erfaringer når det gjelder holdbarhet. Har vært ute på vidda med det i full storm, og selv om det blaffret godt, holdt det stand. Oppsett er enkelt, og ytterduken trenger ikke taes av mellom opp og nedpakking. Det jeg ikke liker med teltet er at forteltet er noe lite. Dette er greit vinterstid da du kan lage kulde/kokegrop. Men litt lite sommerstid. "bakteltet" er meget lite, men ypperlig plass div mindre utstyr/ mat/brennsel. Teltet er også noe kort. Så om du er lenger en 1,80 så blir du liggende med hodet og føttene i duken. (med mindre du er alene og ligger diagonalt). Supert alternativ til tunneltelt når det gjelder de litt "ekstreme" forholdene.
  5. Trenger turtips til meg og min fru. Vi tenker oss på en ukestur til fots i juli. Før har vi alltid pakket bilen og kjørt fra stavangerområdet til utgangspunktet. Denne gang tenkte vi oss lenger nord i landet, og tenkte at fly er bedre enn 15-20 timers kjøring. Da er vi avhengig av at det går buss til og fra området vi skal gå i. Det jeg håper dere kan bidra med er tips til område og rutevalg for turen. Vi er to stk + hund, og trives best i telt. Men skulle det være veldig dårlig vær, er det alltid godt å ta inn på en koie eller hytte for å tørke ting. Da vi er bålavhengig, trenger vi skog, så kun høyfjell blir lite aktuelt. Ellers er vi åpne for det meste. Dagsmarsjene kan godt holde seg under 15km, da dette skal være en kosetur:) Vår erfaring: femundsmarka med kano, krysset hardangervidda med pulk i jan-feb. krysset finnmarksvidda med pulk i påsketider. og div helge og ukesturer. Håper dere har noen gode tips!
  6. Beklager! ble feil det. Bra dere følger med:) ja, den har to elastiske remer. en bak forbena og en under buken i tillegg til den som går foran på brystet.
  7. Jeg prøvde Nonstop kløven på min schæfertispe, og min erfaring er at kløven hadde lett for å skli forover på hunden. Siden schæferen har en noe skrå nakke, har dette lett for å skje når den kløver. Jeg leverte den sporenstraks tilbake, og bestille Togo på mål fra seleverkstedet. Angrer ikke et sekund. Den sitter som støpt på hunden. Selv om den virker litt "Skral" i forhold til at det kun er 1 rem som går under buken, så sitter den meget godt. Denne remen er av elastisk stoff, som gir litt bevegelsesfrihet til kløven. Kløven i seg selv er meget lett å pakke slik at den får noelunde likevekt i veskene. Kan absolutt anbefale Togo. Selv om den koster noe mer.
  8. Jeg kjøpte vel min på biltema for noen år siden. Men ser der er flere som selger rundt omkring. feks: Jula, sparkjøp, Biltema, xxl osv. fra kr 149.- og oppover. Det er flere varianter ute mtp hvilke temperaturer den er ment for. de fleste ligger på komfortemp på 15 grader for oss. Den jeg har er ment for 10 grader ca. Men siden den er såpass stor, så får du pakket hunden godt inn. Er selv fra vestlandet, og dermed har hunden pels deretter.. Kaldeste temperatur min hund har ligget i denne er 26 kalde på hardangervidda. Var nok ikke noe særlig varm, men det var det ingen i teltet som var
  9. Jeg bruker en nokså tykk teppepose (firkantet sovepose) sammen med bamseunderlag til min schæfer når gradestokken viser under 10 kalde. Prøvde barnepose et par ganger, men hunden ble liggende mer oppå, enn i posen grunnet den smale åpningen. Hunden var ikke komfortabel med å ha den lukket rundt kroppen. Synes den firkantede posen er enklere å bruke, da den gir noe mer spillerom mtp hvor stor åpningen kan være. Den blir egentlig som en jervenduk, bare at den kostet 199.- kontra 1200.- for jerven.
  10. Først og fremst; God Jul! Fruen og jeg tenker å pakke teltet og pikk pakk i pulken å dra på en 5-6 dagers tur i romjulen. Vi bor like utenfor Stavanger og tenker at 5-6 timer er det lengste vi gidder å kjøre for å komme til startpunkt for turen. Skulle det være en MAGISK plass, så skal vi heller kunne bøye oss litt på kjørelengden. Sliter litt med kreativiteten når det gjelder valg av område for turen. Er det noen ildsjeler her som har noen turtips å komme med? Vi er relativt erfarne med lengre vinterturer. Både fra noen år i forsvaret, og kryssninger av hardangervidda og finnmarksvidda. Ønskelig med et område som ikke bare er høyfjell... Greit med litt skog.. er jo koselig med bål i romjulen:) Alle turtips mottas med takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.