Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse

Godt fornøyd med å ha sett tre haveller og seks elg i dag. Knallværet ble riktignok brukt opp da jeg var på jobb i går, men det var lite å gjøre med. Gråvær funket greit nok, når man først var kommet seg ut. Resten av turen i bloggen HER.

IMG_9466.jpg

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 13. februar 2016 at 16.36, turgåer skrev:

(Forsøk på) tur fra Tovmoen til Damtjønna i Forollhogna. Altfor lite snø (1–10 cm pudder, men ofte bart under), især oppå fjellet. Det så snøfullt og lovende ut helt i starten, men det ble bare verre og verre høyere opp. Jeg får prøve igjen en annen gang.

Akkurat samme som i fjor på denne tiden. blåser av. Var mer i de lavere fjellene i endalen. :)

Endret av Hammer
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 21.1.2016 at 9.42, Tom42 skrev:

En bit av et gammelt liggeunderlag rundt bensinflaska var heller ikke dumt - synes hvert fall jeg.

1.thumb.jpg.1607031d9a945888f60041ca4b0c 

 

 

Jeg har denne patenten på termosen. Et sitteunderlag rundt og en hjemmesydd pose utpå. Termosen holder litt bedre på varmen og så har jeg noe å sitte på når jeg tar pause. Men dette holder også på kulden hvis det er et problem. En nedfrosset bensinbeholder holder bedre på kulden når du kommer i hus og poenget er å få fyr på primusen.

TUR:

I går ble det en snartur langs Borestranda. Det var faktisk kona som foreslo turen og når eldstemann også ville være med så var det ingen vei utenom. Selv hadde jeg tenkt meg til Bynuten, men siden situasjonen var som den var så ble det strandtur. Det har blåst en del den siste tiden og det bar stranda preg av. Utrolig hvor mye plast havet legger igjen på land, men det var litt andre ting også. Det lå blant annet noe material, en del smale bord som egnet seg bra til fuglekasser. Material som har ligget i sjøen en stund er vanligvis så fulle av salt, både inni og utenpå, at de nesten ikke trenger maling. Litt vanskelig å transportere lange materialer i en liten elektrisk VW, så jeg tar meg en tur tilbake i dag, og da med bedre egnet kjøretøy.

Men dette minner meg på at jeg har over 20 fuglekasser som trenger å bli rengjort før sesongen starter igjen og det må jeg også sette av tid til.

Vi hadde en liten kuldeperiode med litt snø for et par uker siden og jeg var overrasket over hvor lite fugl det var på fuglebrettet utenfor huset mitt. Jeg får håpe at noen fuglekasser i det minste hjelper litt på reproduksjonen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går ble det strandtur igjen og jeg var nesten helt alene på stranden. Et par andre individer var der og luftet hunden sin, men bortsett fra det så var jeg alene. 

Jeg plukket opp noe material som sjøen hadde kastet på land og nå gjenstår bare å spyle bort litt sand, la materialene tørke litt mer og så er de klar for en ny kolleksjon fuglekasser.

Jeg har mange ganger lurt på hvor mange hoteller det ville ha vert langs strendene på Jæren hvis vi hadde hatt samme temperaturen som strendene langs middelhavet.

DSC_0402[1].jpg

DSC_0405[1].jpg

 

Endret av REs
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den ‎14‎.‎02‎.‎2016 at 22.11, Lar5 skrev:

I Løten,  fra størigarden til doksrudsætra til fots i skiløype, så rett østover til yksensjøen, traske så på isen hele lengden på sjøen, så igjennom skogen tilbake til utgangspunktet. Ca 8km, halvparten på truger. Ca svett:p   Nordhuemasta, 190meter høy på ene bildet. :)

IMG_20160214_142227.jpg

IMG_20160214_143323.jpg

Heldiggrisen.  Men i morgen er jeg på tur her: (1407 moh)

 

56c30c00dd72b_5A171-1.thumb.JPG.2af9c2f8

56c30c4864276_5A171-1ARutajeggikktilvens

56c30c62b84e6_5A171-5.thumb.JPG.f4b7ebee

 

56c30d03bfdae_5A172-4B.thumb.JPG.ef8c2c0Mens kona ligger her - til høyre i bilde i sort bikini.  Hver sin lyst.

20160216_124906.thumb.jpg.7985dde318f3d3

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et blikk mot nordvest i går ettermiddag, fra Ørnafjellet på tur over Lyderhorn til Loddefjord, avslørte at knallsolperioden var i ferd med å bli avløst av skyer:

56c3735fe3ed4_FrarnafjelletmotAsky(P2150

Ikkeno' depping pga dagens uteblevne blåhimmel, ei heller pga det kommende døgnet med permanent regn/sludd - jeg er heller glad og fornøyd med å ha fått utnyttet godværsperioden til mange fine turer og opplevelser. Nå blir det slaraffenliv i sofaen noen dager, før rastløsheten (og kanskje godværet?) sniker seg innpå igjen :) 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok meg fri et par timer for å komme meg opp på fjellet hvor det faktisk er vinter. Gikk fra Storli til Blestølen og så opp til Solobua og så rett ned til Storli igjen. Fin tur på 10-12km og bare litt av den oppe på fjellet, noe jeg var glad for i dag, for det var begynt å blåse opp. Vestover så kunne jeg se skyene som bredte seg om fjellene. Tydlig at det var værskifte på gang.

Bildet er tatt fra Blefjell, like ovenfor Blestølen nord-østover mot Norefjell. Den høyeste toppen er Høgevarde.56c3934dd5c5d_2016-02-1615.37.02utsiktti

Det er veldig rart å ha dette terrenget 25min kjøring hjemmefra (Kongsberg), hvor det nå er så å si helt bart. Snøgrensen ligger på ca 4-500 meter. Oppe i høyden var det faktisk fortsatt puddersnø. Nå er det på vei til å bli mildt, så tipper det var det siste jeg så av perfekte skiforhold på en liten stund. Jeg liker meg best på blå swix føre. ;)

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"HAN BLÆSE I DAG"

Det er sannsynligvis det svaret du ville få fra en jærbu hvis du hadde truffet på en i dag.

Etter at vinden hadde gjort det den kunne for å blåse huset mitt av grunnmuren og meg opp av senga i natt, så klarte jeg ikke holde meg hjemme lenger. Jæren i slikt ruskevær er bare en opplevelse. Jeg kjørte ut til Bore stranden og forventet å være helt alene, men der tok jeg feil. Noen ungdommer drev og filmet hverandre, stormen og havet  og syntes tydeligvis at dette var en flott opplevelse. 

Det var bare et problem. Sand, og det er det mye av her. Etter en liten halvtime så hadde jeg sand i øynene, nesen, munnen, ørene, håret og ellers alle andre steder hvor det var en åpning i bunaden. Sist gang jeg var her så var det noen surfere som drev og lekte seg i bølgene, men i dag når det virkelig var bølger da var det ingen.

Jærstrendene er et fantastisk syn i slikt vær. Selv om vindretningen var litt for mye på sør til å gi de helt store bølgene så var det ganske mektig å stå på stranden og se hvordan sjøen kokte. 

MOV_0421[1].mp4

56c4b0f246263_DSC_04231.thumb.jpg.ddfc11

56c4b157737c3_DSC_04201.thumb.jpg.2fb647

Det er bare en ting som ikke er så bra når vinden får herje som den vil og det er att alt av løs sand som ligger på stranden blir blåst opp av vinden og man blir lettere sandblåst av å være ute. Når så den tørre hvite sanden begynner å fly rundt så kommer baksiden av medaljen frem, nemlig Olje. Det er liksom det vi har levd av her vest i over femti år og resten av landet har vel også fått sin del av velstanden. Men hvor blir det av den oljen som ikke omsettes på fat? 

Ikke godt å si, men noe ligger i hvert fall igjen langs strendene på Jæren. Man kan bare lure på hvorfor Statoil må dra til USA for å jobbe med oljesand når det er så mye her hos oss.

Olja ligger i sanden på samme måte som den ligger i sandsteins-reservoarene dypt nede i havbunnen. Tynne fine svarte striper, men når den hvite sanden som dekker over uhumskhetene blåser bort så kommer sannheten for en dag.

56c4ae681865d_DSC_04191.thumb.jpg.8ac54356c4ae3616463_DSC_04281.thumb.jpg.292af456c4ae488037a_DSC_04131.thumb.jpg.a1d7aa

Hvor denne oljen kommer fra er ikke så godt å si, men det er nok ikke råolje fra plattformene vest i havet. Jeg tror heller at det er tungolje fra skip som tar sjansen på spyle tankene sine når de er passe langt fra land.

Men nå er jo en del av strendene beskyttet ved at det er opprettet landskapsvernområder, men det er vel vanskeligere å håndheve lovbruddene til en tanker langt ute på havet enn en løshund på stranden.

56c4b090e0404_DSC_04301.thumb.jpg.a9e607

Men jærbuen lar seg ikke styre av litt vind. Har mann først skaffet seg en flaggstang så skal den brukes, uansett vær og vind.

DSC_0432.thumb.jpg.b10259c91b7d6e9894b38

Endret av REs
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, REs skrev:

I dag ble det tur igjen, men ikke med flyktninger denne gangen. Det ble tur til Månafossen og videre inn til friluftsgården Mån sammen med en dansk venn og hans datter på 11 år. Vi var ganske heldige med været. Temperaturen var vel så vidt under null og det føk litt snø i luften, men ikke mer enn at det så vidt ble et fint "melisdryss" på fjellknausene og issvullene oppover mot fossen. Det var ikke så mye vann i fossen men den var ganske fin med all isen som hadde bygget seg opp rundt fossen og nedover i elven. 

Vel fremme på Mån ble det spist matpakke i kjelleren / varmestuen på hovedhuset og jeg gjorde et tappert forsøk på å steke pannekaker. http://jarenfri.no/no/steder/friluftsgarden-man/ 

Jeg hadde forberedt pannekakerøre i en flaske og i tillegg hadde jeg med favorittstekepanna av støpejern. Det eneste jeg hadde gjort som ikke var helt vanlig var at jeg, i et forsøk på å spare tid før jeg skulle dra, hadde laget pannekakerøre av en sånn pose som bare skal tilsettes vann. Da jeg stod og strevde med disse pannekakene kom jeg til å tenke på at dette har jeg opplevd før, og da var konklusjonen akkurat den samme som nå. ALDRI mer pannekaker fra pose. Det ble bare noe graps som til slutt ble skrapt ut av panna og lignet da mer på en haug mislykket eggerøre enn på pannekaker.  

Vel hjemme gjorde jeg et nytt forsøk inne på induksjonskomfyren, men selv om jeg da klarte å få frem en pannekake som lignet litt på bildet utenpå posen så fikk den ikke ståkarakter av noen av familiemedlemmene her i huset.

Da får vi bare håpe at jeg husker dette neste gang jeg skal på tur med pannekakerøre og stekepanne. Pannekaker lages enklest av f.eks. 3 egg, 2 -3 ss sukker, 6 dl hvetemel og 7 dl melk. Alle de kjemikaliene som står listet opp på posene fra Toro er både unødvendige og helt uegnet til pannekaker.

DSC_0435.jpg

DSC_0456.jpg

DSC_0450.jpg

Det er lenge siden jeg har tråkket stien her. Var det mye is i stien oppover, og hvor langt innover tror du det er mulig og komme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, REJOHN skrev:

Det er lenge siden jeg har tråkket stien her. Var det mye is i stien oppover, og hvor langt innover tror du det er mulig og komme?

Det var noe is på stien ovenfor fossen før du kommer til den første broa, men ikke mer enn at en vandt fjellvandrer klarer å passere. Den minste av gjestene mine hadde derimot problemer og endte opp med å gå i skråningen ovenfor stien og noen steder ovenfor gjerdet.

Det var litt snø på toppene rundt Mån, men så langt jeg kunne se opp Fidjadalen så var det bart. Det var ikke snø på ura nedenfor Månsvatnet.

Endret av REs
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 timer siden, Dal-z skrev:

Bynuten, høyeste fjellet i Sandnes. Flott tur! @MonjaHD

 

 

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle ta meg en tur opp til Bynuten, men med det turfølge jeg hadde på siste turen så hadde nok Bynuten vert litt i tøffeste laget. Hvordan var føret, var det mye is? Kanskje jeg skulle prøve å lokke med meg naboen på denne turen. Han var nettopp innom for å få noen råd om telttur mellom Haukeliseter og Holmavatn. Han var blitt invitert på tur med en kamerat, men hadde verken utstyr eller erfaring.  Da er det godt å ha en nabo som kan hjelpe.

Endret av REs
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.